"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 84 tutuksuz sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında sanıkların tamamı beraat etti.

Kafes eylem planı”, “Amirallere suikast”, “Gölcük’te ele geçirilen belgeler” ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği 84 sanıklı “Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat” davasında mahkeme heyeti, üzerilerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle 83 sanığın beraatına, kovuşturma sürecinde hayatını kaybeden sanık Sadettin Doğan ilgili davanın da düşürülmesine karar verdi.

Anadolu Adalet Sarayı’ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda yapılan duruşmada, verilen aranın ardından Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Selçuk Kaya tarafından karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, aralarında emekli Koramiraller Kadir Sağdıç ve Ahmet Feyyaz Öğütçü ile Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar ve emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın da bulunduğu 83 sanığın üzerilerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle beraatını, vefat eden bir sanığın dosyasının da düşürülmesini kararlaştırdı.

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından sanıklar ve avukatları ayağa kalkarak, mahkeme heyetini alkışladı. (Zete)