İdlib’deki gerginliğin Türkiye ile çatışma olasılığının güçlenmesine yol açtığını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD yönetiminin Ankara ile ortak hareket etmenin imkanları üzerinde görüştüğünü belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib gündemine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İdlib’deki gerginliğin Türkiye ile çatışma olasılığının güçlenmesine yol açtığını söyleyen Pompeo, ABD yönetiminin Ankara ile ortak hareket etmenin imkanları ile ilgili görüşmeler yaptığını ifade etti.

Pompeo, “Daha önce birçok kez açıkladığımız gibi Suriye rejimi askeri bir zafer elde edemez. Rejim ordu birliklerinin giriştiği taarruz, sadece NATO müttefikimiz olan Türkiye ile çatışma olasılığını güçlendiriyor. Sorunun çözümü ise kalıcı bir ateşkes yapmak ve (BM) Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına istinaden müzakerelerde bulunmak. ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce açıkladığı üzere biz Türkiye ile ortak hareket ediyoruz ve birlikte neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Pompeo son olarak “Ateşkesi sağlamak zor. Suriye’deki çatışma, ABD’nin şimdiki yönetimi daha iktidara gelmeden başlamıştı” değerlendirmesinde bulundu.