İki Türk öğrenci Mehmet A. (20) ve Mesut T. (24) Polonya’nın Lublin kenti yakınlarında bulunan, Nazilerden kalma Majdanek toplama kampı ziyaretinde gözaltına alındı.

Başka Haber'den Hıdır Tok'un haberine göre, İsrailli bir grup öğrenciye “Heil Hitler” sloganı ile ellerini havaya kaldırıp Nazi selamı verdikleri iddia edilen Türk gençler, İsrail’li gruba eşlik eden güvenlik görevlisi tarafından polise bildirildi.

İki Türk öğrenci iki gün gözaltında kaldıktan sonra savcılığa sevk edildi.

Polonya’nın TVN24 haber kanalının yaptığı habere göre Polonyalı savcı Türk gençleri "İsrailli grubu milliyetinden dolayı aşağılamak ve faşist rejimin propagandasını yapmakla" suçluyor.

Bu suç  Polonya yasalarına göre 3 yıla kadar hapis cezasını gerektiriyor.

Lublin Bölge Savcılığından yapılan açıklamaya göre, iki Türk öğrenci suçu reddederken yaptıklarının masum bir şaka olduğunu iddia ettiler.

Öğrencilerin telefonlarına ve fotoğraf makinelerine el konuldu.

Türk öğrenciler Lublin’de, Lublin Teknoloji Üniveristesi’de öğrenci değişim programı (Erasmus) sebebi ile bulunuyorlardı.

MAJDANEK

Majdanek Toplama Kampı Naziler tarafından 1941 ile 1944 yılları arasında 59 bini Yahudi toplam 79 bin insanın sistematik bir şekilde öldürüldüğü bir kamp.

Kamp 2. Dünya Savaşı’nın sonunda Sovyet Güçleri tarafından kurtarıldı.

Majdanek Toplama Kampı ünlü karikatürist Art Spiegelman’ın Maus kitabında konu ettiği, katliamdan kaçan babası Vladek Spiegelman’ın da bulunduğu toplama kampı.