İstanbul Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Rojin Müştak, 18 Nisan’da okul çıkışında resmi kıyafetli polisler tarafından durdurulup, ‘ifaden var’ denilerek gözaltına alındı. Aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi üyesi olan Müştak, anlatımlarına göre Bağcılar'da bulunan okulunun çıkışında resmi polislerce alıkonulduktan 5 dakika sonra sivil polislere teslim edildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Müştak, gözaltına alınması sırasında ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı: "Beni ilk alan polislere aileme haber vermek istediğimi belirttim ama telefon kullanmama izin vermediler. Zorla araca bindirdiler. 5 dakika sonra beni o araçtan indirip başka bir araca aldılar. Beni okulun önünde alanlar kimliklerini gösterdiler. Ancak diğer araçtakiler göstermedi. Onlar TEM'den olduklarını, benimle başka bir konuda sohbet etmek istediklerini söylediler. HDP Gençlik Meclisleri’nin illegal faaliyetler yürüttüğünü, burada ilişkide olduğu arkadaşlarımın tehlikeli insanlar olduğunu ileri sürdüler. Yine HDP Gençlik Meclisleri’nde faaliyet yürüten iki arkadaşın fotoğrafını göstererek bu arkadaşlarla bir daha görüşmemem gerektiğini söyleyerek tehdit ettiler.”

'1 BUÇUK SAAT ARABAYLA DOLAŞTIRDILAR’

Teslim edildiği ikinci ekip tarafından karakola götürülmek yerine 1,5 saatten fazla bir süre boyunca arabayla dolaştırıldığını anlatan Müştak, “Araç içerisinde bana fotoğraflarını gösterdikleri arkadaşlarımla görüşmem halinde başıma kötü şeylerin geleceği, çalışmalara devam edersem zarar göreceğimi, okul hayatımın biteceğini, hatta cezaevine gireceğimi söylediler. Ayrıca benimle tekrar görüşmek istediklerini söylediler. Ben onlara ifadem varsa karakola gitmemiz gerektiğini usulün böyle olmadığını ifade ettim. Ancak onlar başka usuller de bildiklerini, isteseler başka bir şekilde de beni alabileceklerini belirterek korkutmaya çalıştılar. 1,5 saat arabayla dolandırdıktan sonra beni aldıkları yerden kilometrelerce uzakta olan Zeytinburnu’na bırakıp gittiler” diye belirtti.

‘TAKİP EDİLİYORUM’

Müstak, gayri resmi şekilde alıkonulduğu günden beri sürekli takip edildiğini de belirtti. Bu nedenle kendisini güvende hissetmediğini dile getiren Müştak, illegalize edilmeye çalışılan HDP Gençlik Meclisleri’ndeki tüm faaliyetlerinin legal parti çalışmaları olduğunu vurguladı.

Müştak, “Beni takip ederek üzerimde bir baskı oluşturmaya çalıştıklarını biliyorum. İrademizi kırmaya çalışıyorlar. Faaliyetlerimizi illegal göstererek bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Ama bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Biz kesinlikle bir adım geri atmayacağız” ifadelerini kullandı.