Türkiye'nin birçok ilinde Kobani'ye destek için düzenlenen protestolar devam ederken, Adana'daki gösterilere ülkücü gruplar saldırdı.

Adana'daki göstericilere yönelik saldırıyı haberleştiren İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) olaylara ilişkin geçtiği bir haber ise polisin gösterilerdeki 'yanlı' tutumunu gözler önüne serdi.

İHA'nın "Adana’da terör örgütü yandaşlarına sopalı kılıçlı tepki" başlıklı haberinde, polisin, Kobani eylemcilerine saldıran 'pompalı tüfekli, kılıçlı' ülkücü gruba 'teşekkür' ettiği aktarıldı.

Kışkırtıcı ve yanlı bir dille kaleme alınan haberde ülkücü grubun eylemcilere yönelik kılıçlı ve pompalı tüfekli saldırısı "tepki" olarak nitelendirilirken; saldırgan grubun eylemcileri 'kovaladığı' ve polisin de bu durum karşısında eli 'kılıçlı' bu gruba 'teşekkür ettiği' şu cümlelerle aktarıldı:

"‘Teşekkürler’ Anonsu

Olay yerine özel harekat ve terörle mücadele ekipleri sevk edildi. İki grup arasına giren ekipler, havaya ateş açarak grupları ayırdı. PKK sempatizanlarını kovalayan gruba polis, zırhlı araçlardan 'Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyoruz. Onlardan farklı olduğunuzu gösterdiniz. Sağ olun' anonsu yaptı. Sakinleşen grup daha sonra İstiklal Marşı okudu."



(Demokrat Haber)