Antalya'da 2 Haziran'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Gezi Parkı protestolarında, polislerden kaçan 2'si erkek, 1'i kız 3 genç, Cumhuriyet Meydanı'ndaki otoparka sığındı. Peşlerinden gelen polisler, otoparka girerek duvar kenarında bekleyen 3 genci gördü. Genç kız dışarı çıkarılırken, diğer 2 genç, toplam 17 polis tarafından copla dövülüp yerlerde sürüklendi. Polislerin, olayın ardından gençleri gözaltına almadığı, herhangi bir tutanak da tutmadığı iddia edildi. 

Görüntüler, otoparkın güvenlik kameralarına da yansıdı. Bu görüntülerin kayıtlarına Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Munip Ermiş ulaştı. Belediyeden elde ettiği görüntüleri paylaşan Ermiş, 1 dakika süren görüntülerde 2 gencin polisler tarafından dövüldüğünü, daha sonra gözaltına alınmayıp serbest bırakıldığını söyledi.

Güvenlik kamerası kayıtlarını elde ederek, polisin gençlere müdahalesine tepki gösteren ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, "Gençler ağır derecede darp ve şiddete maruz kalmışlardır. Fakat adli işlem yapılmamıştır" dedi.

Dernek olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Ermiş, şöyle konuştu:

"2'si erkek 3 genç otoparkta duvar kenarında saklanmış ve korku içerisindeler ve bir anda içeri 17 polis girerek doğrudan elindeki cop ve sopalarla ağır derecede işkence yapmaktadırlar. Bu işkence 1 dakika sürmüş ve gençleri tekmeleyip yerlerde süründürmüşler."

Yasalara göre polisin karşısında herhangi bir direnme yoksa kesinlikle zor kullanamayacağını anımsatan Ermiş, yaşanan olayın işkence suçu sayıldığını savundu.

Cumhuriyet Savcılığı'na ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne gençlere müdahale eden 17 polisin tespit edilmesi için çağrıda bulunan Ermiş, "Antalya Cumhuriyet Başsavcısı ve İl Emniyet Müdürü 17 polisi saklamamalı bu polisler hakkında ceza soruşturulması başlatılmalı, kanun bu suçu işkence olarak tanımlamaktadır" diye konuştu.

Ermiş, polisin dövdüğü gençlerin kimliğinin henüz belirlenmediğini ve savcılık tarafından yapılacak araştırmada ortaya çıkacağını dile getirdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Munip Ermiş, 2 Haziran'da Antalya'da Gezi Parkı protestoları sırasında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait otoparka sığınan ikisi erkek 3 gencin, 17 polis tarafından copla darp edilip yerde sürüklendiğinin görüntülerini elde etti. Otoparktaki güvenlik kamerası kayıtlarını paylaşan Ermiş, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. (Rotahaber,Ajanslar)