Mardin'in Nusaybin ilçesinde akşam saatlerinde Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Fethi Balaman, Aynur İnedi, Selami Aslan ve Mehmet Sıddık Damar, yol kontrolü sırasında polis tarafından durduruldu.

DİHA muhabirlerini araçtan indiren özel harekat polisleri, kimliklerini aldığı muhabirleri mahalleyi çevreleyen tellere yasladı ve ellerini havada tutarak üzerlerini aradı. Muhabirlerin gazeteci olduklarını söylemeleri üzerine polisler, “Sizler terör örgütüne çalışıyorsunuz, hepinizi vatandaşlıktan çıkarmak gerekiyor” dedi.

'ALNIN GENİŞ; TAM MERMİLİK'

DİHA'nın haberine göre; “Sizlere işlem yapmadığım için size burada en az 10 kere bunu yapabilirim” diyen polisler, “Devlet benim, karşımda hazır olun, askerlik de yapmamışsınızdır, size askerlik öğreteyim. Keşke sizi yasaktan sonra yakalasaydım, o zaman iyi haber olurdunuz” diye tehdit etti. Polisler, bir DİHA muhabirine de “Alnın geniş; tam mermilik” şeklinde ölüm tehdidi savurdu.

“Sizler terör örgütüne çalışmayın gelin devlet kurumunda bir iş verelim” diyen polisler, ilçede daha önce de gözaltına alınan DİHA muhabirleri Aslan ve Damar’a; “Özellikle ikiniz, Allah sizi inşallah bir faaliyette karşımıza çıkarır, o zaman size yapacağımızı biliriz” tehdidinde bulundu.

DİHA muhabirlerinin eşyalarını dağıtan polisler, bir süre sonra kimliklerini vererek gitmelerine izin verdi.