Milletvekilliği düşürülen DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto etmek için bir araya gelen kitleye müdahale eden polis milletvekillerini darp etti.  

Darp sırasında tekerlekli sandalyesinden düşürülen HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu yaşananları değerlendirdi. 

Evrensel’in haberine göre, sağlığında düşmeden kaynaklı büyük bir sıkıntı olmadığını ifade eden Piroğlu yaşananları şöyle anlattı: 

“Alana girdiğimde ‘müdahale’ anonsları yapılıyordu. Polis oraya basın açıklamasını dağıtmaya gelmiş zaten. Eş başkanlarımızla müdahaleyi durdurmaya çalıştık. O sırada polis beni alandan uzaklaştırmaya çalıştı zor kullanarak. Sandalyemi ittiler, bana destek olan arkadaşı ittiler ardından gözaltına almaya çalıştılar. Polis çember içine aldı beni. Sandalyemi iterlerken düşmeme sebep oldular. Düştükten sonra da karga tulumba kaldırmaya çalıştılar. Bana dokunmamalarını söyledim ama adeta darp ederek beni sandalyeye oturttular.” 

“DÜŞMAN HUKUKUNU DERİNLEŞTİRİYORLAR” 

Polisin engelli bir bireye saldırmış olduğunun altını çizen Piroğlu, “Ama bu yeni değil. Hapishanelerde engelli tutsaklar var, korkunç durumlarda yaşamaya zorlanıyorlar, tahliye edilmiyorlar. İktidar kendinden olmayan herkese saldırısını devam ettiriyor. Örneğin, 7 yaşında engelli bir kız çocuğu babasını görmeye gittiğinde sürekli çıplak arama dayatması yapıyorlar. Bir düşman hukuku uyguluyorlar ve bu düşman hukukunu da derinleştiriyorlar. Bu saldırılara topyekun cevap vermek lazım” dedi. 

Piroğlu, Halkların Demokratik Partisi Hukuk Komisyonu ve Devrimci Partinin darp konusunda suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

“ABLUKA SİYASETİ” 

Leyla Güven’e verilen cezayı da değerlendiren Piroğlu, “Leyla Güven hakkında alelacele bir tutuklama kararı çıkarıldı. Milletvekilliği de aynı şekilde düşürülmüştü. İktidar DTK’yi bir suç örgütüne dönüştürerek hukuksuz bir şekilde Leyla Güven’i tutukladı. Bu tutuklama ve buna benzer yapılan operasyonlar devletin siyasal alanda Kürt hareketine karşı uyguladığı abluka siyasetinden başka bir şey değil. Leyla Güven hukuksuz yere tutuklandı” diye konuştu. 

“KORKU YAYMAYA ÇALIŞIYORLAR” 

“Hem Leyla Güven hakkındaki karar hem yapılan operasyonlar, Alaattin Çakıcı’nın çıkışıyla başlayan daha sonra Devlet Bahçeli’nin ‘HDP kapatılmalıdır’ söylemleriyle HDP’ye karşı derinleşen siyasete iktidar bloğunun, hükümet kanadının verdiği cevaptır” diyen Piroğlu, “Biz bu çıkışların bir karşılığı olacağını bekliyorduk. Polis de bu saldırganlığa devam ederek yürütücüsü oluyor. HDP üzerinden bütün bir ülkeye ayar vermeye çalışıyorlar. Bizi darp ederek susturamazlar. Ama bütün ülke halklarına bu baskıların daha da tırmanacağı mesajını vererek korku yaymaya çalışıyorlar. Milletvekillerine sadece Diyarbakır’da değil, İstanbul’un göbeğinde de saldıracağını göstermeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.