Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Fırat Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarındaki evlerinin bahçelerinde oynayan çocukları havaya ateş açarak kovalayan bir polisin, 8 yaşındaki B.E.’yi zırhlı araca götürerek tartakladığı dün akşam görüntüleriyle ortaya çıktı.

Kamuoyunda büyük bir tepkinin oluşması üzerine açıklama yapan İlçe Kaymakamlığı, olayın 25 Nisan günü “bir grup tarafından” zırhlı ekibe taş atılması sonrası yaşandığını savundu.

Açıklamada, ayrıca polis memurunun açığa alındığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.

BABA: ÜÇ GÜN KENDİNE GELEMEDİ

MA’dan Ömer Akın’ın Haberine göre, polis tarafından tartaklanan B.E.’nin anne ve babası, olay günü yaşananları anlattı.

Kaymakamlık açıklamasında yer verilen “taş atma" iddiasının gerçeği yansıtmadığına dikkati çeken baba Mehmet E., oğlunun olay günü bahçeye oyun oynamak için çıktığını belirtti.

Komşuların tepki vermesi üzerine oğlunun bırakıldığına dikkati çeken baba Mehmet E., “Çocuğum polislerin yanında geldiğinde korkudan ruhu kalmamıştı. Ödü kopmuştu. Psikolojisi bozuldu ve oğlum üç gün kendine gelemedi” dedi.

Çocuğunu o halde görünce kendilerinin de çok korktuğunu ifade eden baba Mehmet E., söz konusu polisler hakkında gerekenin yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Anne Vecihe E. ise, namaz kıldığı sırada dışarıdan silah seslerinin geldiğini ve kısa bir süre sonra oğlum eve geldiğini söyledi.

"Oğlum geldiğinde betibenzi atmıştı" diyen anne Vecihe E., "Oğlum nefes almakta zorlanıyordu. Onu öyle görünce çok korktum. Oğlum bahçemizde oynarken böyle oldu. Bu insanlık işi değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı