AK Partili milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırılarında eşi ve iki oğlu ölen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın "Adalet" talebiyle sürdürdükleri nöbetin 24'üncü günde yine adliye dışarısına çıkarıldı. Aile daha sonra adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin de dışına çıkarılmak istendi. Adliye dışarısında eylemlerini sürdürmek istediklerini belirten Ferit Şenyaşar’a, Urfa Güvenlik Şube Amiri, “Ferit, müştemilatın dışarısına çıkacaksın, burada beklemeyeceksin” dedi. Müştemilat olarak tanımlanan alanın dışarısına çıkmayı kabul etmeyen Şenyaşar darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı.

Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı. Şenyaşar’ın bayılması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı.

'NEREDE ADALET ARAYALIM?'

Gözaltı sırasında sinir krizi geçiren Şenyaşar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne Emine Şenyaşar ve avukatlar da refakat etti. Oğlunun darp edilmesine tepki gösteren Anne Şenyaşar, “Biz nereye gidelim, nerede adalet arayalım? Siz bizden ne istiyorsunuz? Katilleri neden tutuklamıyorsunuz” diyerek feryat etti.

POLİSTEN MUHABİRLERE: BİR FOTOĞRAF GÖRÜRSEM SİZİ GÖZALTINA ALIRIM

Öte yandan olayı takip etmek isteyen Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin görüntü ve fotoğraf alması engellendi. Görüntü almaya çalışan muhabirleri uyarın bir polis memuru, “Şu an valiliğin eylem yasağı var. Bir fotoğraf ya da görüntü görürsem sizi gözaltına alırım” diye tehdit etti.

Anne Emine Şenyaşar ve aile avukatlarının eşlik ettiği Ferit Şenyaşar,  acil serviste serum bağlanarak tedavi altına alındı.

ADALET İSTEYENE CEVAP BU MU?

Aile adına açılan sosyal medya hesabında ise şu paylaşım yapıldı: “Abim ve annem adliye önünde adalet nöbetindeyken polisler müdahale edip gözaltına almak istediler. Abim darp edildi ve bayıldı. Şu an hastanede. Sizin adalet isteyene verdiğiniz cevap bu mu!” 

Kaynak: MA