Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle 540 gündür eylem yapan 4 kişi dün polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

“Yaşasın 1 Mayıs, Yüksel’den Taksim’e”, “İşimizi geri istiyoruz” ve “Yaşasın Yüksel direnişimiz” sloganlarıyla Yüksel Caddesi eylemini devam ettiren ve hükümetin OHAL KHK’leri ile işten atılan Acun Karadağ, Nazan Bozkurt ve Gülnaz Bozkurt polis ekiplerinin sert saldırısına maruz kalmıştı.

TOMA ve biber gazlı sert müdahaleye tepki gösteren 3 yurttaş, eylemcilerle birlikte gözaltına alınmıştı. Gülnaz Bozkurt’un saçını kökünden koparan polis, 75 yaşındaki Perihan Pulat'ı da sert bir şekilde darp etti.


 Özellikle yüzünden aldığı darbe sonucu yaralanan 75 yaşındaki Pulat, arkadaşları tarafından Numune Hastanesi’nin acil bölümüne kaldırıldı.

Gece boyunca burada kalan Pulat'ın kafa ve çevresinin tomografisi çekildi. Pulat'ın sağlık raporuna göre "Sağ frontal bölgede 5 santim şişlik, burun ucunda ekimoz ile sağ göz çevresinde ekimoz" notu düşüldü.

Sağ gözü bugün tamamen kapanan Pulat, göz doktoruna göründükten sonra kendisine saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.  

Pulat, aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları Vakfı'na (TİHV) da başvurarak, kendisine yapılan saldırının belgelenmesini sağladı.