Hükümet, polise kısa dönem askerlik hakkı tanıyan tasarıyı imzaya açtı. Buna göre, halen 6 ay askerlik yapan akademi mezunları 3 hafta, 15 ay askerlik yapan polisler de 6 ay askerlik yapacak. Halen silah altında olan 2 bin 202 kişiye de erken terhis yolu açıldı. Düzenlemeden askerliğini yapmamış 40 bin polisin faydalanması bekleniyor.

Bakanlar kurulunun ardından soruları yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, bakanlar kurulunda imzaya açılan tasarıyla, akademi mezunlarının 3 hafta, polis okulu mezunlarının 6 ay askerlik yapmalarının öngörüldüğünü açıkladı:

“Askerlik hizmeti sırasında emniyet teşkilatından herhangi bir nedenle ayrılan veya bu süre içerisinde herhangi bir sebeple meslekle ilişiği kesilen personel genel hükümler uyarınca askerlik süresinin geriye kalan süresini tamamlayacaklardır. Ayrıca terhis edildikten sonra 7 yılı doldurmadan herhangi bir nedenle Emniyet teşkilatından ayrılıp veya meslekten ilişiği kesilen personel, genel hükümler uyarınca askere alınarak, askerlik hizmetinin geri kalan süresini tamamlayacaklardır.”

SİLAH ALTINDAKİLERE DE MÜJDE

Çiçek, düzenlemeden halen askerlik yapan 2 bin 202 kişinin de faydalanacağını söyledi. Toplantıda sözleşmeli er konusunun da gündeme geldiğini söyleyen Çiçek, sözleşmeli askerlik konusu üzerine ise “Henüz imzaya açılacak noktada değil. Özellikle sosyal güvenlik kurumlarıyla irtibatının sağlanabilmesi açısından bir çalışma gerekiyor. Onu da kısa sürede yapacaklar” dedi.