17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra apar topar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan ve yeni görevi için kente Başbakan Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla gelen Selami Altınok, Gezi eylemlerinin yıldönümünde terör estiren emniyet mensuplarına ‘özverili çalışmalarından dolayı’ teşekkür etti. Altınok, Gayet güzel bir çalışma yaptık” dedi.

Yardımcılarıyla birlikte Taksim Meydanı’nda görev yapan polisleri ziyaret eden Altınok, şu ifadeleri kullandı; “Polis arkadaşlarımızla fazla kaza bela olmadan güzel bir gün geçirdik. Bütün İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Memur arkadaşlarımıza, polis arkadaşlarımıza, rütbeli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gayet güzel bir uygulama yaptık. Şu an tam rakam belli değil ama 120 civarında bir gözaltı oldu.”

Eylemlere katılımın fazla olmadığını ifade eden Altınok, “İstanbul halkı gayet huzurlu ve güzel davrandı. Bu eylemlere fazla iştirak etmedi. İstanbul’a huzur ve güven yakışıyor” dedi.

Selami Altınok, bir polisin kurşunla, bir polisin de molotof kokteyliyle yaralandığını; yaralı dört memurun olduğunu açıkladı.