Ankara’da sivil ekiplerde görevli polis memurları A.D. ve R.M., “FETÖ” tehdidiyle bir işinsanından 1 milyon dolar istedi.

İşinsanının başvurusu üzerine Organize Suçlar polisi çalışma başlattı. Takip edilen 2 polis, işinsanından 500 bin dolar alırken suçüstü yakalandı.

Fevzi Kızılkoyun Hürriyet'te yer alan haberine göre, Ankara’da inşaat şirketi sahibi Ş.K. ve M.K.’ye giden Ankara Emniyet Müdürlüğü sivil ekiplerden görevli polis memurları A.D. ve R.M., “FETÖ ile bağlantınız var, 1 milyon dolar verirseniz bu olayı çözeriz. Bu son şansınız, yoksa bizi bir daha bulamazsınız” diyerek şantaj yaptı. İşinsanları, polise giderek durumu anlattı. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı, şantaj yapan 2 polis takibe alındı.

Gizlilik içinde yürütülen operasyonda, işinsanlarına şantaj yapan 2 polise parayı vereceklerini söyleyerek Çukurambar’da bir kafe-restaurantı buluşma yeri olarak belirledi. Organize polisi, önceden belirlenen mekana giderek müşteri gibi masalarda oturdu. İşinsanları, şantaj yapan polislere daha önce seri numarası alınan 500 bin dolar verdiği sırada operasyon başlatıldı.

Gözaltına alınan polis memurları A.D. ve R.M., emniyette götürüldü. Buradaki sorguların ardından adliyeye çıkarılan polis memurları A.D. ve R.M. tutuklandı.