Adana’da işyerleri basılıp, gözaltına alınan ve darp edilen Korkmaz ailesi, polislerin kendilerini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Yanlış bir ihbar olduğu ortaya çıkınca da polisin bu kez “şikayetçi olmayın, serbest bırakalım” dediğini anlatan Korkmaz ailesi, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde 6 Ağustos’ta İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’ye bağlı polislerce gözaltına alınan Nihat, Mustafa, Ramazan ve Serdar Korkmaz işkence gördüklerini söyledi. Ölümle tehdit edildiklerini ileri süren Korkmazlar, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nde "polise mukavemet" ve "görevli memura direnmek ve görevini yaptırmamak" iddiasıyla işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldılar. 
 
‘AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU’
 
Hamdullah Korkmaz'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, Korkmaz ailesinin 5 ferdi darp raporu alarak, kendilerine işkence eden polisler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca polislerle ilgili ayrıca İçişleri Bakanlığı’na yaşadıklarını anlatan bir dilekçe gönderdi. Hastaneden darp raporu alan Korkmazlar, polisin işkencesi yanı sıra infaz edilmekle tehdit edildiklerini ileri sürdü. 
 
‘GÖRÜNTÜLERDE POLİSLER İŞYERİNİ BASIYOR’
 
Korkmaz ailesinin işyerine ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, bir grup polis işyerine gelip Ramazan Korkmaz’ı alıp yan tarafta bulunan boş alana götürüyor. O esnada etrafa toplanan yurttaşlara da polis köpeğiyle saldırı yapılıyor. Bir başka görüntü de ise, polislerin gece karanlığında alanda arama yapıyor. Olayın üzenden 3 gün geçmesine rağmen Korkmaz ailesine ait işkence izleri duruyor. Aile fertleri yaşadıklarını anlattı. 
 
‘HAVAYA DEĞİL KAFALARINA SIKIN’
 
Polisin kendisini karanlık bir yere götürüp, darp ettiğini anlatan Ramazan Korkmaz, “Bizi ters kelepçe edip yere yatırarak darp ettiler. Polisler köpeği ağabeyime saldırıp, ‘Atak saldır’ diyorlardı. Köpek ağabeyimin ayağını parçaladı. Polis bize, ‘uyuşturucuyu bize verin. Verin uyuşturucuyu yoksa sizi öldürürüz. Boşuna havaya ateş etmeyin kafalarına sıkın’ dedi. Babam karakol polisiyle yanımıza geldiğinde polis silahlarını bellerine taktı. Bir saat köpekle aradılar ama bir şey bulamadılar. Asılsız bir ihbarın üzerine geldiler. Havaya ateş ediyorlardı. Bizi araçlarında da darp ettiler. Şikayetimizden vazgeçmemizi istediler. Biz şikayetimizden vazgeçmedik” diye konuştu. 
 
‘BU SENİN ÇIKIŞ KAĞIDIN’
 
Kendisine haber verilmesi üzerine işyerine geldiğini anlatan Serdar Korkmaz da, polisin hakaret ettiğini ve dipçikle darp edildiğini söyledi. Serdar Korkmaz, “4 ila 5 polis bizi yere yatırıp silah dipçikleriyle darp ettiler. Bizi kelepçelediler ve gözümüze biber gazı sıktılar. Bizi dövmeye başladılar. Bir şey bulamayınca da mermi ağzına verip ateş ediyorlardı. Silahı başımıza dayayarak, ‘kafalarına sıkın. Bir şey olursa silahı almaya kalkışınca müdahale ettik, dersiniz’ dediler. Ağzımı köpek parçaladı ve kopma derecesine geldi. Araçta polisler bana, ‘Sizi şimdi kameralı ortama götüreceğiz. Suçun sizin çıkardığını söyleyin. Sana söylediklerimi söyle’ dediler. Kameralar önünde yaşadıklarımızı anlattım. Kanlar içindeydim. Polis gelip bana, ‘Al bunu imzala bu senin çıkış kağıdındır. Bunu imzala acil sizi serbest bırakacağız’ dediler. 3 ila 4 sayfalık daha önce hazırlanan ve içinde bizim uyuşturucu sattığımızı, temin ettiğimizi, ağabeyimin iki gün önce cezaevinden çıktığı ve bu işleri yaptığını yazılıyordu. Yalan ağabeyim 15 yıldır İstanbul’da ve çalışıyor. O ifadeyi kabul etmedim. Polisler gelip, üstümüzü sildiler. Bana sigara ikram ettiler. Poliste bunun üzerine o ifadeyi karalamaya başladı. Kendilerinin suçsuz olduğunu söylememizi istediler. Biz bunu kabul etmedik. Bize kumpas kurmaya çalıştılar. Komiser bana, ‘Oraya bir kilo koyup seni aldırtırım. Böyle şeyler yapma. Sen bizi tanımıyorsun’ dediler. Hastanede kanlar içindeydim. Polisler sağlıkçıların görevini engelliyorlardı. Polisler bize, ‘Davacı olursan başın derde girecek. Boş ver kapat’ diyorlardı. Bu işin peşini bırakmayacağız” diye belirtti. 
 
Refik Korkmaz da, eşinin, oğullarının ve yeğenlerinin polislerin işkencesine maruz kaldığını, polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi. Polislerin oğullarını işkence ederek infaz etmeye kalkıştığını ileri süren Korkmaz, polislerin kendisini de darp ettiğini ve kendilerine “Allah da peygamber de biziz” dediğini söyledi. Polislerin kendilerine ve halka hakaret ettiğini ifade eden Korkmaz, polislerden şikayetçi olduklarını ve olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti.