Polis tarafından vurulan ve 7 aylık hamile olan Remziye Bor’a ilişkin açılan dosyaya savcılık tarafından gizlilik kararı getirildi.

Van'ın merkez İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde, bir eve baskın düzenleyen özel harekat polislerinin taradığı 7 aylık hamile Remziye Bor’a ilişkin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) tarafından basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan MHD üyesi ve ailenin avukatlığını yapan Deniz Işık, Remziye’nin polis tarafından vurulduğunu ancak hukuka aykırı bir şekilde örgüt üyesi olarak başında polislerin tutulduğunu belirtti.

Deniz, mağdur olan Remziye’nin bir kez daha mağdur edildiğini kaydederek, başında iki güvenlik görevlisinin nöbet tutmasının doktor ve hastane çalışanlarında da tedirginlik oluşturduğunu söyledi.

Deniz, “Bu nedenle müvekkilimizin sağlıklı koşullarda alacağı tedavi hususunda da ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Remziye ve bebeğinin hayati tehlikesi devam etmektedir. Müvekillim yaşarsa bile en iyi ihtimalle bundan sonraki hayatını felçli olarak geçirmek durumunda kalacaktır” dedi.

Dosyaya savcılık tarafından gizlilik kararı getirildiğini belirten Deniz, “Savcılar keyfi bir biçimde olayın üstünü örtmek ya da sorumluluğu olan devlet görevlilerini korumak amacıyla gizlilik kararı verebilmektedir” diye konuştu.

(Kaynak: JINHA)