Tekirdağ Çorlu ve İstanbul Kadıköy’ün ardından Eyüp ve Zeytinburnu’ndan da polis ve bekçi şiddeti haberleri geldi.

Avukat Enes H. Ermaner müvekkilinin ekmek almaya çıktığını ve ardından bekçiler tarafından darp edildiğini belirterek, Eyüp’e bağlı Esentepe Mahallesi’ndeki bekçi şiddetinin videosunu paylaştı.

Darp edilen yurttaşın avukatlığını yaptığını belirten Ermaner, paylaşımında şunları kaydetti:

“Çorlu ve Kadıköy’deki olaylardan sonra günün üçüncü bekçi ve polis şiddeti haberi de benden geliyor maalesef. Eyüp/Esentepe mahallesinde ekmek almaya çıkan müvekkil bekçiler tarafından darp edilmeye başlanıyor. Pencereden bunu görenler ayırmaya indiklerinde onlara da şiddet var.”

‘SEKİZ POLİS BİR ÇOCUĞU DÖVÜYOR’

İstanbul Zeytinburnu’nda çekildiği belirtilen görüntülerde ise polislerin bir kişiye ters kelepçe takıp yere yatırdığı, sonrasında ise gözaltına aldığı görülüyor.

ANKA'nın haberine göre balkondan seslenen kişiler ise ‘Eşkıyalık mı bu ? Sekiz polis bir çocuğu dövüyor’ diyerek tepki gösteriyor. Komşular ise ‘çocuk o çocuk’ diyerek polise sesleniyor. Sosyal medyada yayılan videoya çok sayıda tepki geldi. Emniyet’ten yapılan açıklamada, alkollü olan şahısların dur ihtarına uymadığı ve “kademeli güç kullanılarak” gözaltına alındığı belirtildi.