Diyarbakır'da polislerin taciz ve cinsel istismarına maruz kaldıklarının psikolog raporlarıyla tespit edilmesine ve çocukların yaşadıklarını savcılık makamında anlatmalarına rağmen, 3 polis hakkında dava açılmazken, yaşları 6 ile 10 arasında değişen çocukların babaları M.N.E'ye ise polisleri tehdit ettiği, iftira attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla toplam 17 ay 15 gün hapis cezası verildiği ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, baba hakkında ilk soruşturma geçen yıl 10 Eylül tarihinde açıldı. Baba M.N.E hakkında Asayiş Şube Müdürlüğü'nü arayarak görevli kamu personeline "hakaret" içerikli sözler sarf ettiği üzerine, Yenişehir Şehitler Polis Merkez Amirliği'nce soruşturma başlatıldı.

ANF'den Mustafa Doğan'ın haberine göre; bu soruşturma halen devam ederken, 13 Eylül 2013 tarihinde ise baba hakkında Eğil İlçe Emniyet Amirliğini arayarak burada görev yapan kamu görevlisine "tehdit ve hakarette" bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılıp dava açıldı.

Eğil Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 Ocak 2014 tarihinde 2014/2 nolu dava dosyasında babaya "hakaret" suçundan 2 ay 15 gün, "tehdit" suçundan 5 ay, "iftira" suçundan da 10 ay hapis cezası verildi. Bu ceza, "5 yıl boyunca suç işlememek kaydı ile" mahkemece ertelendi.

AYRI BİR İDDİANAME HAZIRLANDI

Aynı şekilde baba M.N.E, 10 Aralık 2013 tarihinde kamu personelinin şahsına yönelik "tahdit ve hakaret" olayı ile ilgili tehdit mesajları gönderdiği gerekçesiyle 3 Ocak 2014 tarihinde gözaltına alındı.

İfadesi alındıktan sonra baba serbest bırakılırken, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6 Mart 2014 ve 2013/33969 dosya numarası ile "hakaret ve tehdit" suçlarından iddianame düzenlendi.

BABA SUÇLU, POLİSLER MAĞDUR!

Baba M.N.E hakkında aynı suçlamalarda soruşturma ve dava süreci devam ederken, babanın 3 çocuğuna yönelik polislerin taciz ve cinsel istismar iddialarını tekrarlaması üzerine yeni bir soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 18 Nisan 2014 tarihinde babanın iddialarını tekrar etmesi üzerine bu kez de "Suç uydurma, iftira ve hakaret" suçlarından dolayı soruşturma başlatılırken, taciz ve cinsel istismardan dolayı suçlanan 2 polis memurunun ise aynı soruşturmada mağdur sıfatı ile davacı oldukları ortaya çıktı. Baba hakkında polislere hakaret ettiği, iftira attığı ve suç uydurduğu gerekçesiyle açılan bir dava ve 2 ayrı soruşturma halen devam ediyor.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Şu an 6 yaşında olan M.E, 7 yaşında olan G.S.E ve 10 yaşındaki olan Z. H. E isimlerindeki üç kardeş iddialara göre 3 polisin cinsel taciz ve istismarına maruz kaldı.

Çocuklardan M.E'nin (3,5) kaybolması üzerine 2011 yılında karakola yapılan başvuru sırasında anne A.E ile Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü’nde görevli O.K'ın başlayan tanışıklığı daha sonra da ilişkiye dönüştü. Anne A.E zaman zaman görüşmek üzere gittiği polis memuru O.K'nin İç Ofis Lojmanları'ndaki evine kimi zaman çocuklarını da götürdü. Anne ile ilişki kuran polis memuru O.K. iddiaya göre bir süre sonra her üç küçük çocuğa da cinsel istismarda bulunmaya başladı. Anne A.E. çocuklarına yönelik yaşanan bu cinsel istismara rağmen söz konusu polis ile ilişkisini sürdürmeye devam etti.

Bir müddet sonra her üç kardeş O.K. isimli polisin yine polis olan arkadaşları F.B. ve soyadı bilinmeyen A'nın da istismarına uğradı. Kardeşlere dönük istismar 2011 yılında Mayıs 2013 tarihine kadar sürdü.

Çocuklar annelerinin polislerle ilişkisi ve kendilerine yönelik cinsel taciz konusunda bir şey yapamayınca konuyu ayrı yaşayan babalarına anlattı.

Baba da hemen söz konusu polisler hakkında şikayette bulundu. Diyarbakır Çocuk savcısı Kenan Yıldırım tarafından 19 Haziran 2013 tarihinde psikolog eşliğinde ifadeleri alınan çocuklar tüm yaşadıklarını anlattı.

Çocukların ifadelerini alan savcılık, 27 Şubat 2014 tarih ve 2013/17943 soruşturma dosyası ile kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.