Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri, 6 kişiyi yaraladı.

Yaralılardan 3’ünün durumu ağır olduğu belirtildi. Haci Hamit Camii ve Paşa Hamamı'nda ağır tahribatların yaşandığı ilçede bir okul ise yanarak kullanılamaz hale geldi.

ANF’de yer alan habere göre, Sur ilçesine halkın direnişi sonucu mahallelere giremeyen güvenlik  güçlerinin saldırıları devam ediyor. Mahallelere saldırılar sonucu 3'ü ağır 6 sivili yaraladı.

Sabah saatlerinde devam eden saldırılarda çok sayıda ev yanarak kül oldu. Top atışları ve bomba atarlar ile duvarları yıkılan Süleyman Nazif İlköğretim Okulu'nun içindeki eşyalar ise çıkan yangın sonucu tamamen yandı.

Özel harekat timlerinin karargah olarak kullandığı Clas Hotel'e ikinci bir saldırı düzenlenirken, 1 özel harekat timinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yoğurt Pazarı girişinden mahalleleri tarayan özel harekat timlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda ise 3 özel harekat timinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Yine ilçede meydana gelen bir patlamada kobra tipi bir aracın darbelediği ve içinde bulunan 4 özel harekat timinin yaralandığı öğrenildi.