Adana Adliyesi’nde trafik kazasında kaybettikleri yakınlarının duruşmasına gelen üç kişi, kendilerini dışarı çıkarmak isteyen polislerin şiddetin maruzuna kalmıştı, polisin şikayetçi olması üzerine, şiddet mağduru üç kişi ‘polise mukavemet’ten tutuklandı.

İddiaya göre, Ahmet R., Mustafa R. ile Ali K., 6 Ağustos’ta trafik kazasında hayatını kaybeden bir akrabalarının duruşması için eski adliye binasının zemin katındaki Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonuna geldi.

Koridorda duruşma saatini bekleyen üç kişi, gürültü çıkardıkları ve yüksek sesle konuştukları iddiasıyla önce polis tarafından uyarıldı, ardından da dışarı çıkarılmak istendi. Dışarı çıkmamak için direnen üç kişi ve arbedeyi ayırmak isteyenler polis tarafından coplarla dövüldü.
Polis, döverek binadan çıkardığı Orhan R., Mustafa R. ve Ali K. hakkında şikayetçi oldu. Gözaltına alınan üç kişi, polise mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan isimlerin avukatlarından İlhan Öngör, müvekkillerinin başka bir dava için adliyeye gitmişken, çıkan arbede yüzünden tutuklandıklarını söyledi.

Mustafa R.’nin polise karşı bir eylemde bulunmadığının güvenlik kamerası görüntülerinin tutanağında yazdığını belirten Öngör, müvekkilinin kavgayı ayırmaya çalışırken tutuklanmasına anlam veremediklerini ve dava açtıklarını anlattı.