Ankara Ulus Meydanı’nda 29 Ekim günü düzenlenen cumhuriyet yürüyüşünde çıkan olaylarda, polis ve göstericiler arasında olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylarda çok sayıda gösterici ve bazı polisler yaralanmıştı.

Olaylardan sonra bazı yaralı polisler Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde muayene olmak istedi. Ancak polislere 'rapor almalarına gerek olmadığı' söylendiğinde, polislerin buna itiraz ettiği, hekim ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddia edildi.

SES ANKARA BAŞKANI: İŞ GÖREMEZ RAPORU VERİLECEK BİR DURUM YOKTU

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Kara yaşananlar ile ilgili yaptığı açıklamada, "polisin Ulus Meydanı’ndaki saldırısından sonra hastaneye çok sayıda yaralı getirildiğini, saat 14.30 sularında ise 5 kadar polis memurunun hastanede tedavi olmak istediğini" belirtti.  

Kara, adli raporların yazılması sırasında, normalde kadrosu Numune Hastanesi’nde olan ancak geçici olarak Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankası Başkanlığı yapan Dr. Osman Nacar'ın, acil servise gelerek emirler yağdırdığını ve doktorları tehdit ettiğini aktardı.

Kara yaşananları şöyle anlattı:

“Daha sonra, ‘iş göremez’ raporu talep eden polislere, rapor verebilecek bir durumlarının olmadığının ifade edilmesinin ardından acil servise ‘Bana polise bakmayan baktırmayan o doktorları gösterin’ diyerek arkasında polis ordusu ile bir emniyet amiri girmiş ve başta doktor arkadaşlarımız olmak üzere bütün çalışanları tehdit etmiştir.

Emniyet amirinin hakaretleri sırasında acil servise hastane başhekimi Dr. Nurullah Zengin gelmiştir. Doktor ve sağlık çalışanlarının yaşadığı psikolojik şiddeti engellemek ve bu şiddeti uygulayan emniyet yetkililerinin hastaneden çıkarılarak haklarında gerekli yasal işlemleri başlatması beklenirken, Dr. Nurullah Zengin görevli hekime hakaret etmiştir”

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Doktorların ve acil servis çalışanlarının yasal işlem başlatacağını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Kara, SES Ankara Şubesi olarak 29 Ekim’de halkın bayram kutlamasına gaz, cop ve tazyikli su ile yapılan saldırıları kınadıklarını dile getirdi. Hekim ve sağlık emekçilerinin mesleklerini icra ederken uğradıkları şiddeti de protesto ettiklerini söyledi.

Kara, SES Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası olarak 5 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde her türlü baskıya karşın mesleki bağımsızlığını, onurunu ve etiği koruyan hekimlere dayanışma ziyaretinde bulunacak. (sendika.org)