İstanbul Kadıköy'de dükkanın camına kartopu geldiği gerekçesiyle bıçaklanarak öldürülen 46 yaşındaki gazeteci Nuh Köklü cinayetinde yen bir gelişme yaşandı. 

Gazeteci Nuh Köklü, 17 Şubat gecesi Kadıköy Karakolhane Caddesi'nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnafın bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişt. Serkan Azizoğlu isimli aktar dükkanı sahibi tarafından katledilen Nuh Köklü'nün cinayet görüntüleri, aynı sokakta bulunan kız yurdunun öğrencileri tarafından telefonla kaydedilmişti. Cinayete ilişkin ilk görüntüler, dün akşam saatlerinde ajanslar tarafından geçilmişti.

Ancak Köklü cinayetine ilişkin, ilginç bir detay akıllara soru işaretleri getirdi: Polisin, cinayetten sonra görüntü alan kız öğrencilerin telefonlarını savcılık izni olmadan topladığı, ve daha sonra cinayete ilişkin videolar silinmiş olarak iade ettiği ortaya çıktı.

Erk Acarer'in Cumhuriyet gazetesinde yer alanhaberine göre konuya ilişkin şu detaylar aktarıldı.

"Müdür, pek çok öğrencinin, olayı telefonlarının kamerasıyla görüntülediklerinden de söz edip, sonrasında polislerin, savcılık izni olmadan öğrenci telefonlarını toplayıp, karakola götürdüğünü anlatıyor. Telefonların, içindeki görüntüler silinmiş olarak geri getirilmesi ise, vahim bir soruyu akla getiriyor: “Polis, Erdoğan’ın yaratmaya çalıştığı esnaf tipini ve katili koruyor mu?”

Yurt müdürü öğrencilerin, Nuh Köklü’nün, son sözlerini, “Bu keşke bir rüya olsa, ölmek istemiyorum” sözlerini duyduklarını ve uzun süre ağladıklarını da aktardı.