Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü’nün, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) KHK’li eşbaşkanlara mazbata verilmemesine ilişkin Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasına polis müdahale etti.

TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla yere düşerek yaralanan HDP’li vekil Remziye Tosun ile darp edilen HDP’li vekil Musa Farisoğulları, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tosun’un omurgasında çatlak tespit edilirken, vekil Musa Farisoğulları’nın ise tazyikli su sıkılması sonucu yüzünde morluklar ve şişkinlik oluştu. Tosun ve Farisoğulları’nın hastanedeki tedavileri sürüyor.

‘KONTRGERİLLA DEVREYE GİRDİ’

Hastanede Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Farisoğulları, son dönemdeki uygulamaların kontrgerillanın direk devreye girişinin işareti olduğunu savundu.

HDP Diyarbakır il binasına yapılan baskında yer alan özel ekibi anımsatan Farisoğulları, bu gelişmelere bakıldığında yeni konseptin de Kürtlere, seçilmişlere dönük tasfiye yaklaşımı olduğunu söyledi.

Farisoğullari, perde arkasındaki bir gücün devreye girdiğini ve bir şeylerin müzakere edilmesine bile izin verilmediğini söyledi. Farisoğullari, “Polis amirleri bugün direk vurun talimatı verdi. Bu fiziki olarak ortadan kaldırmaya yönelik bir yaklaşımdır” dedi.