Erciş’te polis kurşunuyla öldürülen taksici Zafer Ceyhan'ın defini sırasında "Kimsin lan sen, devletten büyük müsün?" denilerek darp edilip gözaltına alınan kardeşi İbrahim ve kuzeni Müjdat Ceyhan, yaşadıklarını anlattı.

Müjdat Ceyhan, ağzına silah dayandığını söyledi. 

Van'ın Erciş ilçesi Yeşilova Mahallesi'nde önceki gün polisler tarafından bir araca açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 2 kişiden taksici Zafer Ceyhan'ın (45) cenazesinin defni sırasında kardeşi İbrahim ve kuzeni Müjdat Ceyhan darp edilerek gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra savcılıkta serbest bırakılan Ceyhan kuzenler, yaşadıklarını anlattı. 

‘KAFAMA SERT CİSİMLE VURDULAR’

Uğur Atabay'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, kardeşinin ölüm haberini duyunca işçi olarak gittiği Giresun'dan apar topar geldiğini dile getiren İbrahim Ceyhan, abisinin PKK'li diye öldürülmesinin gerçekçi olmadığı belirterek, 4 çocuk babası olan abisinin taksicilik yaptığını kaydetti. 

"Kimsin lan sen, devletten büyük müsün?" diye hakaretin ardından darp edildiği görüntülere de yansıyan Ceyhan, gözaltında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Burada bize 10 kişiden fazla kimse cenaze defnine gelmeyecek dediler. Bizde öyle yaptık 15 kişiye yakın kişi ile gittik.

Defin işlemeleri bitince dışarıda duran polislere tepkimi gösterdim. Bunun üzerine bize saldırdılar. Ailemize de saldırdılar. Ailemizi eve gönderdiler. Bizleri ters kelepçe yaparak gözaltına aldılar. Ben yerdeyken hangi polis geldiyse kafama vurdu. Biz onlara hiçbir şekilde karşılık vermediğimiz halde öyle iddia ettiler. Copla kafama, boğazıma, ayaklarıma vurdular. Ondan dolayı sesim düşmüş. Ayağım ağrıyor. Kafama sert bir cisimle vurdular.” 

'DUVARA DÖNÜK MUAYENE EDİLDİK'

Götürüldükleri Erciş Devlet Hastanesi'nde doktorun kendilerini muayene etmediğini ifade eden Ceyhan, "Bizi hastaneye götürdüklerinden bırakmadılar doktor bize baksın. Kafamız duvara dönüktü. O şekilde polislerin dediklerini yazdılar. Bugün biz bırakıldığımızda kendimiz tekrar hastaneye gittik. Tahlil sonuçlarını bekliyoruz" diye belirtti. 

'SİLAHI AĞZIMA DAYADI ÖLDÜRÜRÜM DEDİ'

Dakikalarca darp edildiğini anlatan Müjdat Ceyhan ise, polisin ağzına silah dayadığını ve kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Ceyhan, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Cenazeyi defnettikten sonra bizlere müdahale ettiler. Amcamın oğlu orada tepkisini gösterdi. Orada 20'e yakın polis saldırdı.

Yere atmıştılar. Copla, yumrukla, tekmeyle dövüyordular. Bende yapmayın dedim. Sonra silahı ağzıma dayadı, ‘Seni öldürürüm’ dedi. Coplarla vurdular. Silahla yüzüme vurdu. Sonrasında ben kaçtım ellerinden, silahı yere düştü. Sonra silahı sen aldın deyip beni darp ettiler. Şarjörün ağzıyla göğsüme vurdu. Vurduktan sonra ben bayıldım yere düştüm. Baygın bir şekilde bana kelepçe taktılar. Yerde dakikalarca tekmelediler." 

Silahı yere düşen polisin amirinin de hakaretlerine maruz kaldığını vurgulayan Ceyhan, "Hakaret araç içinde de devam etti. Terörle Mücadele Şubesi’nden mukavemet bölümüne aldılar. Suçlu olduklarını anlayınca bize iyi davranmaya başladılar. Sonrasında bizi bıraktılar. Kendimiz hastaneye geldik" dedi.