Okmeydanı Cemevi’nde Mayıs 2014’te, cenaze törenine katılmak için beklerken polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt anıldı. Kurt'un annesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek oğlunun katilinin cezalandırılmasını istedi. Anne Güllünaz Kurt, "Oğlumun kanı yerde. Burada şehid edildi benim oğlum. Cumhurbaşkanı şehitlerin kanı yerde kalmaz diyor. Benim şehidimin katilini ödüllendirdi. Tek istediğim oğlumun katilinin cezasını çekmesi" dedi.

Okmeydanı Cemevi'nde polis kurşunuyla vurularak öldürülen Uğur Kurt ölümünün 5. yılında anıldı.

Kurt için düzenlenen anma törenine ailesi yakınları, HDP Milletvekili Gülistan Koçyiğit ve Alevi kurumları temsilcileri katıldı.

Kurt'un vurulduğu yerde bir konuşma yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin, Kurt'un Cemevinde bilerek, provakasyon olarak vurulduğunu söyledi. Şahin, "Kaza kurşunu değil. İki eline silahı alıp bile bile üzerimize ateş açan polis bizi kurşun yağmuruna tuttu. Bu katil polis 12 bin 100 lira ile mükafatlandırıldı. Bu şu demektir. 12 bin 100 lirayı cebinize koyun gidin adam vurun. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir hukuksuzluk olamaz". dedi.

"POLİSİN KARŞISINDA DURAMIYORUZ"

Anma törenine katılımın azlığından dolayı Alevilere sitemde bulunan Şahin, "Cemevinde, bir ibadethanede canımız vuruluyor ve bu kadar az katılımla anıyoruz. İstanbul'daki Alevi kurumlarının buraya sahip çıkmamasını ben kınıyorum. Cemevinde bir canımız katlediliyor, polisin karşısında duramıyoruz, sistemin karşısında duramıyoruz. O yüzden gelen dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Demokrat Haber/ İstanbul