Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde sigara kaçakçılığı yapan Mehmet Duman (31), Yakup Taşdemir, Resul İlhan ve Yemlihan İmrağ önceki akşam özel harekat polisi ve köy korucuları tarafından durduruldu. Araçtakiler tek tek dışarı çıkarak ellerini havaya kaldırdı. İddiaya göre; araç sürücüsü Mehmet Duman da araçtan inmeye çalıştığı sırada, bir özel harekat polisi yaklaşık 2 metre mesafeden Duman’ın başına ateş etti.

 

Kanlar içerisinde yere yığılan Duman, Batman’da özel bir hastaneye getirilerek yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Doktorlar, Mehmet Duman’ın sol gözünü kaybettiğini ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

 

‘2 METRE BİLE YOKTU’

Araçtakilerden Yemlihan İmrağ, “Dört arkadaşımızla birlikte bir araçla kaçak sigara almış dönüyorduk. Polis bizi durdurdu. Kaçmadık ve aracımızı durdurduk. Kaçsaydık, bizi tarayacaklarını biliyorduk. Araba durunca aşağıya indik. Ellerimi kaldırarak, ’Sigara kaçakçısıyız, bizi taramayın’ dedim. Bunları söylerken Mehmet Duman da minibüsten inmeye çalışırken bir özel harekatçı kapıya yanaştı ve kafasına sıktı. Bizi yere yatırdılar, tekmelediler. Mehmet Duman ile onu vuran polis arasında 2 metre bile yoktu” dedi.

 

Mehmet Duman’ın babası Musa Duman, Adalet Bakanı’na seslenerek, “Bir parça ekmek arayışında olan oğlumu vurdular. Neden vuruldu? Niye kurşun sıkıldı? İki metreden az mesafeden kurşun sıkılıyor” dedi.