İHH Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 6:30'da TEM ekipleri tarafından basıldı. Emniyet güçleri tarafından arama yapılıyor. İHH bürosuna baskının terörle mücadele ekipleri tarafından El Kaide operasyonu çerçevesinde düzenlendiği öğrenildi. Hürriyet’in haberine göre, Kilis’teki baskınla başlayan operasyonun Van, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Kayseri’ye sıçradığı öğrenildi.

Kilis’te, İHH İnsani Yardım Vakfı deposuna sabah saatlerinde polisler tarafından arama başlatıldı. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 06.30'da polis tarafından basıldı. Van 'dan gelen ve terörle mücadele (TEM) polisi oldukları iddia edilen polislerin dernek personelini dışarı çıkartarak arama yaptığı belirtiliyor. Kilis Valisinin ve Emniyet Müdürü'nün operasyon hakkında bilgisi olmadığı ve Van Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle Van'dan gelen ekibin operasyonu gerçekleştirdiği iddia edildi. 

Sabah erken saatlerinde aralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda resmi ve sivil polisler, Beşevler Mahallesi’ndeki İHH deposuna giderek arama başlattı. Aramanın baskınla başladığını söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Koordinatörü Serkan Nergis, twitterdan şu açıklamayı yaptı:

"Hangi sehirden geldigi belli olmayan emniyet gorevlileri İHH Kilis ofisinde hukuksuz bir arama yapmaktadır. Terörle Mücadele ekipleri depolarımızdaki bilgisayarlara şu an itibari ile el koydular. İHH Kilis deposunda Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan arama ve malzemelere el konulması tamamen hukuksuzdur."

İHH'nın arama hakkında saat 11.00'da basın açıklaması yapması bekleniyor.