İstanbul Esenyurt'ta hırsızlık şüphesiyle gözaltına alınan ve polis kurşunuyla başından vurularak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara'nın vurulma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Ömer Barış Topkara ve arkadaşı 16 Şubat'ta İstanbul Esenyurt'ta bir mağazadan çıkarken alarm sesi duyuldu. 2 çocuk hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındı, elleri birbirlerine kelepçeli şekilde sağlık kontrolüne götürüldü.

Hastaneye giderken, çocuklar kaçmaya başladı ancak daha sonra durdular. Onlara yetişen polis, silahın kabzasıyla Ömer Barış Topkara'nın başına vurdu. Silah ateş aldı, çocuk yere yığıldı. Onu vuran polis, silahını bıraktı, ilk müdahaleyi yaptı.

Ömer Barış'ın babası Seyfettin Topkara, ''Durmuşlar. Duran çocuğa silahla giriyorsun. O silahı niye çektin? Emniyetin niye açık? O darbeyi niye yapıyorsun kafasına doğru? Akıl mantık alacak bir şey değil. Direkt kafaya vuruyor, patlamasa bile darbesinden ölebilir. Çocuğumuzu öfkesinden dolayı kaybettik, toprağa verdik'' dedi.

Ömer Barış 2 yıl önce annesini kaybetmişti. Ömer Barış'ın beraber gözaltına alındığı arkadaşı ise serbest kaldı.

Önce gözaltına alınan, ardından serbest bırakılan polis memuru, itiraz üzerine ''Olası kastla öldürme'' iddiasıyla tutuklandı.