Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde özel harekât timlerinin 5 Ağustos'ta Selahattin Eyyubi Havalimanı'nın kuzeyinde özel bir şantiyeye yaptığı baskında 52 kişi gözaltına alınırken, baskın sırasında yapılan işkence görüntüleri ortaya çıktı.

DİHA'nın haberine göre; yayınlanan görüntüde, maskeli özel harekât timlerinin zırhlı araçlarla şantiyeyi basmasının ardından orada bulunan onlarca inşaat işçisine yaptığı işkence saniye saniye görülürken; görüntüde, elleri arkadan bağlanmış ve yan yana dizilmiş onlarca işçinin yüz üstü yere yatırıldığı açıkça görülüyor.

Görüntülerin başından sonuna kadar ise bir özel harekât timinin tehditvari konuşması var. "Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü göreceksiniz!" diye tehditler savurarak sözüne başlayan özel harekât timi, "Hepinizi tanıyorum ben. Kim ki hainlik yapıyor, kim ki ihanet yapıyor, karşılığını görecek! Görecek karşılığını!" şeklinde hakaret ve tehditlerine devam ediyor.

"Ne yaptı lan size bu devlet? Ne yaptı devlet size? Hepiniz hepiniz karşılığını görecektir. Türkün gücünü göreceksiniz. Tamam mı?" diye bağıran özel harekât timi, bu esnada yüzü yere dönük işçilerden birinin kendisine bakması üzerine "Bakma lan bana! Herkes yere baksın" şeklinde tehditlerini sürdürüyor.

52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 46'SI SERBEST BIRAKILDI

Baskında aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 46'sı götürüldükleri emniyette serbest bırakılırken, İlyas Yorgun, Metin Gezen, Niyazi Bayazit, Uğur Han, Kemal Yeklitaş ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin ise bugün adliyeye getirilmesi bekleniyor.

VALİLİK 'MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ' DEMİŞTİ AMA...

Öte yandan Hakkari Valiliği, basına servis ettiği fotoğraflarda, baskın sırasında çok sayıda mühimmatın ele geçirdiğini ileri sürmüştü. Ancak, görüntülerde polislerin kendi silahları dışında hiçbir mühimmat bulunmuyor.

(Kaynak: DİHA)