IŞİD'e yönelik olduğu iddia edilen ve bugün sabah saatlerine 13 ilde yapılan polis operasyonlarında, polis tarafından öldürülen Halk Cephesi üyesi Günay Özarslan'ın yakınları ve avukatlar eve girerek çatışmanın yaşandığı odayı gazetecilere gösterdi. Evin penceresindeki mermi izleri dikkat çekti. Açılan ateş sonucu mermilerin karşı binada bulunan bir evin balkon ve oda camlarına isabet ettiği de görüldü.

AVUKAT : POLİS ODAYA GİRDİĞİ ANDA ATEŞ ETMEYE BAŞLADI

Sol'da yer alan habere göre; Avukat Özgür Yılmaz çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Yılmaz, "Ailenin de söylediği şu; polis odaya girdiği anda ateş etmeye başlamış. Direkt infaz etmiş yani. Bizi de ondan sokmadılar içeri. Biz de en azından sorardık. Yarın elbiselerini kaybederler yakın ateş olup olmadığını diğer şeyleri tespit edemeyeceğiz. Her dosyada başımıza gelen şey. Elbiseleri olmayınca onu tespit edemiyorlar sözde. Yaşanan olay bu yani" dedi.

Halkın Hukuk Bürosu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre ise polis, öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesini ailesine teslim etmeyerek kendilerinin gömeceğini belirtmiş.