İstanbul’da karakolda dayak iddialarına bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre olay şu şekilde gelişti: Kağıthane Telsizler Mahallesi Gültepe Belediye Caddesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü motosikletiyle evine giden Ersin Özcan’ı, polisler hiçbir neden yokken yolda durdurdu. Ekip otosundaki 2 memur Özcan’ı ekip otosuna bindirerek karakola götürdü.

ÖLDÜRESİYE DÖVDÜLER

Özcan’ın iddiasına göre polisler ekip otosunda Özcan’ı yumruklamaya başladı. Vatan’ın haberine göre ne olduğunu anlamayan Özcan, Gültepe Polis Merkezi’ne götürüldü. Özcan’ı karakolun giriş katında boş bir odaya götüren polisler, iddiaya göre burada bulunan oto teybi ve telefonları göstererek Özcan’ın bunları çaldığını öne sürdü. Özcan iddiaları reddedince de polisler tarafından tartaklanmaya başlandı.

Özcan yüzüne aldığı darbeler sonucunu bilincini kaybetti. Gözünü açtığında kendisini hastanede bulduğunu belirten Özcan’ın burnunda ve çenesinde kırık tespit edilirken, dilinde de darbeye bağlı olarak 2 cm’lik kesik olduğu belirlendi. Olayın ardından Ersin Özcan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, karakoldan kamera kayıtlarını istedi. Özcan, dayağın ardından sokağa atıldığını da öne sürdü:

‘KAZA YAPMIŞSIN’ DEDİLER

“Ben karakolda bilincimi kaybettim. Daha sonra Güzeldere Caddesi’ne bırakmışlar beni. Akşam 8 civarı hastanedeydim, nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Polisler hastaneye, ‘Motosikletle ters yöne girmiş. Karşıdan gelen arabayla çarpışmış’ diye bilgi vermişler. Hatta rapor bile tutmuşlar. Arabayla çarpışmışsam kaza yaptığım araba nerede? Motosikletim de hasar yok. Kapıda duruyor sapa sağlam. Beni döven polislerden şikayetçi oldum. Olayın peşine bırakmayacağım.”

POLİS: GÖZALTINA ALMADIK

Gültepe Polis Merkezinde görevli polis memurları ise iddiaları yalanlayarak, Ersin Özcan’ın baygın halde vatandaşlar tarafından bulunduğunu, karakola hastanede tedavisi yapıldıktan sonra kendisinin gelip ifade verdiğini belirtti. Polis, Özcan’ın gözaltına alınmadığını ve hiçbir şekilde darp edilmediğini öne sürdü. (Vatan)