Cumhuriyet’e yönelik operasyonda tutuklanan meslektaşları Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde nöbete başlayan avukatlar polis saldırısına uğradı, sürüklenerek adliyeden çıkarıldı. Avukatların nöbetine saldıran polis 8 avukatı da gözaltına aldı.

Meltem Akyol'un Evrensel'de yer alan haberine göre, polis gözaltına aldığı Avukat Erkan Sabri Ünüvar’ın ayak bileğini kırdı. Bacağı alçıya alınan Ünüvar hala gözaltında tutuluyor.

AYAK BİLEĞİ KIRILAN AVUKAT GÖZALTINDA

Gazetemize konuşan Avukat Erkan Sabri Ünüvar yaşananları şöyle anlattı: “Tutuklu meslektaşlarımıza özgürlük istemek için adliyede nöbete başladık. Biz orada beklerken polis müdahale etmeye başladı, dışarı çıkarmak üzere. Fakat, sert müdahale oldu, polis bizi merdivenlerden aşağıya, insanların üzerine itmeye başlayınca biz de “yapmayın, burası bizim yerimiz zaten” dedik. O sırada ben de polislere ‘yavaş olun’ falan dedim. Sonra amirleri gözaltına alın bunu dedi. Gözaltına alınırken 4 kişi arkadan sürekli itip kakıyordu. Polis noktasına getirildiğimizde ise tekme tokat girişti polisler. O sırada ayağım ters dönmüş. Ayak bileğimde kırık var, ameliyat olmam gerekiyormuş. Şu anda ayağım alçıda ve hala gözaltındayım. Gözaltı işlemim devam ediyor.”

‘MEMLEKETTEKİ HUKUKSUZLUĞUN GELDİĞİ NOKTA BU’

Yaşanan hukuksuzluğa ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ünüvar, “Bugün yaşadıklarımız bu hukuksuzluğun bir devamı. Adliye içerisinde avukatlar tekme tokat dövülüyor, yaka paça gözaltına alınıyor. Memleketteki hukuksuzluğun geldiği nokta işte tam bu. Ki adliyeler avukatların iş yeridir. Avukatların kendi iş yerlerinden polis zoru ile çıkarılması bir kere başlı başına bir  hukuksuzluk. Ama biz  bu hukuksuzluklara boyun eğecek değiliz. Her türlü hukuka aykırı şeye karşı, mahkeme salonlarında da, adliyede de, dışarıda da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.