Gaziantep’te yeni yapılan Karataş Sanayi Sitesi’nde dükkan alamadıkları için toplanarak valiliğe yürümek isteyen esnafa polis, biber gazıyla saldırdı, 1 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında esnafa gaz sıkma k istemeyen  bir polis memuruna amirleri "sık lan sık" diyerek gaz sıktırdı. Bu sırada bir amirin polis memurunun ensesine vurduğu da görüldü.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Merkez Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından Karataş bölgesine yaptırılan Sanayi Sitesi’nden ihaleye girmelerine rağmen dükkan alamadıklarını ve aldıkları dükkanların ödemelerini yapamadıkları için 400 kişilik esnaf grubu, öğle saatlerinde Şahinbey Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

Belediyeye tepki gösteren eylemciler, bir süre sonra Gaziantep Valiliği’ne yürümek istedi. Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyen gruba polis biber gazıyla saldırdı.

AMİRLERİ ENSESİNDEN TUTTU, ZORLA 'SALDIRTTI'

Bu sırada esnafa gaz sıkmayan bir polis memuruna amirleri "sık lan sık" diyerek gaz sıktırdı. Bu sırada bir amirin polis memurunun ensesine vurduğu da görüldü.


Amirden polis memuruna: Sık lan sık paylaşan: Sozcu

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

1 kişinin gözaltına alındığı müdahalenin ardından kalabalıktan bazıları dağılırken, bazıları ise yürüyüşü sürdürdü.

Polis, valilik ve belediye önünde güvenlik önlemi aldı.