Ağrı'da dün "ihbar" gerekçesiyle evleri basılarak gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İl Eşbaşkanı Naile Barış, Belediye Meclis Üyesi Ceren Barış ve HDP üyesi Hamit Taşdemir, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gece saatlerinde serbest bırakılan siyasetçilerden, evinin kapısı kırılıp darp edilerek gözaltına alınan Hamit Taşdemir, darp raporu alarak polisler hakkında şikayetçi oldu. Polislerin, üzerine çullanıp silah dipçikleriyle kendisini darp ettiğini söyleyen Taşdemir, “65 yaşındaki bir insanı darp edecek kadar pervasızlaşmışlar” dedi.

'EVDEKİ PARAYI ÇALDILAR' 

Baskın sırasında evde bulunan paralarının çalındığını iddia eden Taşdemir, yaşananları söyle anlattı: “Mahalleyi zırhlı polis araçları ile ablukaya almışlardı, evimizin bahçe kapısını zırhlı araçlarla kırıp içeri girdiler. Ben ve eşim tek evde yaşıyoruz. Beni dışarı çıkarıp 10 kişi üzerime çullanıp, silah dipçikleriyle vurmaya başladılar. Bir yandan da hakaretler edip evde kaç kişinin yaşadığını soruyorlardı. Evimiz 3 katlı tüm kapıları kırıp dairelerin hepsinde arama yaptılar. Biz bu zulümlerine karşı diz çökmeyeceğiz, yaptıkları işkenceyi DAİŞ yapıyor. Bu yaptıkları zulmün amacı bizi yürüttüğümüz siyasi faaliyetlerden uzak kılmak içindir. Biz kanımızın son damlasına kadar yürüttüğümüz mücadelemizin arkasında olacağız. Tamamıyla intikam alma duygusu ile evime baskın yapıp, beni darp ettiler. Daha sonra evde bulunan paradan 600 TL çaldılar.”

‘DÜŞMANCA POLİTİKALARA KARŞI SUSMAYACAĞIZ’

Baskınların keyfi ve düşmanca bir tutumla gerçekleştiğini dile getiren HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ise, “Gün ortasında gidiyorlar, yöneticilerimizin evlerini basıp kapılarını kırarak içeri giriyorlar. Evleri dağıtıyorlar, bunun herhangi bir gerekçesi yok, olamaz da. Canları istiyor, gelip kapıları kırıp insanları darp ediyorlar. Her gün onlarca HDP’liyi hukuksuz bir şekilde gözaltına alıp tutukluyorlar. HDP’ye yönelik saldırıların arttığı, yasanın ve hukukun çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz. Bu düşmanca politikalara karşı susmayacağız. Tamamıyla yıldırma, gözdağı verme amacıyla faşizan ve düşman hukuku izleyerek arkadaşlarımıza saldırıyorlar” dedi. 

Kaynak: MA