Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lilerin mezarlarının tahrip edilmesinin protesto sırasında polislerin açtığı ateşle Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in yaşamlarını yitirmesini Diyarbakır ve Kars'ta protesto eden kitleye, polis saldırdı.

Diyarbakır'daki eylemciler, Koşuyolu'na yürümek istedi. BDP Amed İl Örgütü binası önünde bir araya gelen binlerce kişi Koşuyolu'na doğru yürüyüşe geçti. Batıkent Meydanı'nda polis engeliyle karşılaşması üzerine, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın yaptığı konuşmadan sonra, polisler kitleye gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin saldırısına kitle de taşlarla karşılık verdi. Çıkan çatışma ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Çatışmalar ara sokaklarda devam ediyor.

KARS'TA DA MÜDAHALE

Protestoların bir diğer adresi olan Kars'ta da BDP İl Örgüt tarafından yapılmak istenen açıklamaya polis müdahale etti. Polis, KESK ve İHD Kars temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Olaylarda Kars İl Emniyet Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 3 polisin de yaralandığı belirtildi. Olayların BDP il binasının bulunduğu mevkideki ara sokaklarda devam ettiği bildirildi. (ANF)