Eskişehir'de eğitim gören Gürcistanlı Akaki Avaliani, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin saldırısına uğradı. Gürcü öğrencinin dövülme anına ait kamera görüntülerini avukatının incelemesi üzerine silindiği ortaya çıktı.

Aldığı darbeler yüzünden kırılan kafatası kemiğinin beyne batması sonucu sağ eli felç olan Avaliani'nin dövülme anının bir alışveriş merkezinin kamerasınca görüntülediği ancak söz konusu dayak anı görüntülerinin yer aldığı 15 dakikalık bölümün silindiği belirlendi. Dayak anına ait görüntülerin geri getirilmesi için kamera hard diskleri, Akaki'nin avukatının talebi üzerine savcılık kanalıyla jandarma kriminale gönderildi.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Akaki Avaliani Konstantine, Eskişehir 'de Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı 1 Haziran gecesi evine giderken Üniversite Caddesi üzerinde olayların ortasında kaldı. Polis tarafından vurulduğunu ifade eden Avaliani, kafasından yaralandı, sonra da bayıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Avaliani'nin başına aldığı darbenin etkisiyle kafatasında çöküntü ve kırıklar oluştuğu belirlendi. Kafatasında kırılan kemik parçası beyne batan Avaliani'nin sağ eli felç oldu.

Olay sonrası konuyla ilgili şikayet üzerine Eskişehir Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı. Akani'nin avukatı Selamet Şen, olayın olduğu bölgeyi gören bir alışveriş merkezinin 3 farklı kamerasının olay yerini gördüğünü belirterek, savcılıktan söz konusu alış veriş merkezinin güvenlik kameralarının istenmesini ve bir nüshasının kendilerine verilmesini talep etti. Bunun üzerine savcılık bilirkişi aracılığıyla söz konusu alış veriş merkezindeki kamera görüntülerini aldı ve bir nüshasını Avukat Selamet Şen'e iletti.

Avukat Şen, söz konusu 3 ayrı güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Ancak, bu kameralardan birinin olay yerine gördüğünü fakat Akaki'nin dövülme anına ait 15 dakikalık bölümün olmadığını gördü.

Şen,  savcılığa başvurarak ilgili kameradaki olay anına gösteren bölümün silindiğini ve bu silinin görüntünün geri getirilmesi için Jandarma Kriminale gidilmesini istedi. Avukat Şen'in başvurusu üzerine olayı soruşturan savcılık silindiği ileri sürülen görüntünün geri gönderilmesi için ilgili kamerayı Jandarma Kriminale gönderdi.

Avukat  Şen, "Avaliani'nin darp edildiği yeri görüntüleyen kameraya ait görüntülerin yer aldığı kameraya ait 04.00 - 04.15 arasındaki kayıtlar silinmiştir. Avaliani'nin dövülme anı ve ambulansa bindirilip götürülme anı maalesef mevcut değildir." diye konuştu.

Konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ifade eden Şen, darp anına ait kameranın talepleri üzerine savcılık tarafından Jandarma Kirıminala hard diskleriyle birlikte geçtiğimiz Ocak ayından gönderildiğini ve böylelikle Avaliani'nin darp edilme anı görüntülerinin geri getirilme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Avaliani ise yaşanan talihsiz olaydan dolayı büyük sıkıntıların yaşadığını ve çok üzüldüğünü belirti. Avaliani, "Darp edilme anına gösteren kamera kayıtları silindiği için onları geri getirmeye çalışıyoruz. Ama daha bir sonuç olmadı. Sorumlular artık bulunsun." şeklinde konuştu.