Ankara'daki Hopa eyleminde polis dayağı sonucu kalçası kırılan Dilşat Aktaş'ın bir bacağı kısaldı.

 

Artvin’in Hopa ilçesinde çıkan olayları Ankara’da protesto ederken polisin sert müdahalesi sonucu kalça kemiği kırılan Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş’ın bir bacağı sakatlandı. Bir bacağı kısalan Aktaş zorlukla yürüyor.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs’taki Hopa mitingi öncesinde çıkan olaylar ve polis gazına maruz kalan Metin Lokumcu’nun ölümü aynı gün Ankara’da sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda sendika üyesi tarafından protesto edildi. Grup, AKP İl Başkanlığı’na yürümek isteyince polis sert şekilde müdahale etti. Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş’ın kalça kemiği kırıldı. Başbakan Erdoğan’ın “O kadın, kız mıdır kadın mıdır” diye tepki gösterdiği Aktaş, iki ay hastanede tedavi gördü.

 

Ancak tedavinin altıncı ayında doktorlar Aktaş’a kötü haberi verdi. Aldığı darbeler sonucu sol bacağında ‘kalıcı’ şekilde kısalma meydana gelmişti. Yapılan ölçümler sonucunda Aktaş’ın sağ bacağı 98 santimken, sol bacağının 97 santime indiği belirtildi. Radikal’e konuşan Aktaş şunları söyledi:

 

“Ameliyattan sonra bir bacağımda kısalma gözlemlemiştim. Kalıcı bir şey olup olmadığını doktorlara soruyordum. Tedavinin altıncı ayında yapılan tetkikler neticesinde sol ayağımda bir kısalma olduğu belirtildi. Doktorlar bu kısalmanın kalıcı olduğu ifade etti.”

 

Aktaş, bacağındaki kısalmanın etkilerini de ”Öncelikle her ayakkabıyı giyemiyorsunuz. Ortopedik ayakkabı ayarlayacak doktorlar. Vücudumda denge problemi var. Evde dolaşırken duvarlara tutunarak yürüyorum” diye anlattı.

 

Aktaş, bugün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya tutuklu bulunan arkadaşlarına destek amacıyla katılacağını da belirterek “Haksız yere altı aydır tutuklular. Bu vicdana sığmaz” diye konuştu.

 

POLİSE İŞLEM YOK

 

Aktaş, “kalça kemiğini kıran polisler” hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak soruşturma açılmadığını da anlatarak, “Suç duyurusunda bulunduk, cevap gelmedi. Ben o gün bana saldıran ve çevik kuvveti yönlendiren sivil polisleri tanıyorum. Onları görsem ‘işte budur’ diyebilirim. Ve dolayısıyla onların yargılanmaları için elimden geleni yapacağım” dedi.

 

Olay günü Aktaş’ın yanı sıra eyleme katılan 40 kişi maruz kaldıkları polis şiddetini Adli Tıp Kurumu raporlarıyla belgeledi. Ancak polisler hakkında yapılan suç duyurularına karşılık savcılık harekete geçmedi. Savcılık eyleme katılan 22’si tutuklu toplam 28 eylemci hakkında ise “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla dava açtı.