Lice’de PKK kurucularından Mahsum Korkmaz’ın halk inisiyatifi tarafından heykelinin dikilmesi ardından gelişen gösteriler sürüyor.

Dün gece saat 21.00 sularında İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde Yurtsever Devrimci Gençlik Hereketi (YDG-H) üyeleri İsmetpaşa caddesini trafiğe kapatarak Lice’de Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılmasını protesto etti ve ardından gelişen gösterilerde asker kurşunuyla yaşamını yitiren Mehdin Taşkın'ı andı.

Polisin müdahalesiyle çatışmaya dönüşen eylem yaklaşık 4 saat sürdü. Polisin yoğun şekilde gaz, ses bombası ve plastik mermi kullandığı görüldü. YDG-H üyeleri de polisin müdahalesine havai fişek, taş, sopa ve molotoflarla karşılık verdi.

23.00 civarında gerginliğin son bulduğu mahallede YDG-H üyeleri dağıldıktan sonra Akrep diye tabir edilen zırhlı polis araçlarının megafonlarından Mehter marşı çalıp mahallede devriye gezerek halkı tahrik etmeye çalışması dikkat çekti. Mahallelinin ve esnafların tepkisiyle yeniden polisin gaz bombalı müdahalesi başladı.

Gergin geçen 4 saatin ardından yaralanan ve gözaltına alınan olmadan eylem sona erdi. Gaz bombasının isabet etmesi nedeniyle bir esnafın dükkanı zarar gördü. Ayrıca 1 toma ve 4 akrep aracı da molotofla isabet aldı.

Çayan Kaplan / Demokrat Haber Gazi Mahallesi