Sansür eyleminde yaşanan polis saldırısı sırasında iki genç ve özel tim görevlisi rütbeli bir polis arasında yaşanan diyalog polisin hangi psikoloji altında saldırdığını bir kez daha gözler önüne serdi. ANF’den Zeynep Kuray'a yaşananları anlatan gençlerden Gökay Çalışkan, kendilerini aramak isteyen polise Ali İsmail Korkmaz’ı hatırlattıklarında, “İyi ki ölmüş canıma minnet. Siz böyle yaptıkça ne güzel biz de ortalığın a…k…” dediğini aktardı.

İnternet Sansürüne karşı 8 Şubat 2014 tarihinde yapılan protestolar polisin yoğun saldırısına sahne olmuştu. İki genci arayan bir polislerin söyledikleri itiraf niteliği taşıyordu.

Polis aramasına maruz kalanlar arasında Gökay Çalışkan ve Beykent Üniversitesi öğrencisi Görkem Dalgıç da bulunuyor. Polislerle bire bir diyaloga giren Gökay Çalışkan yaşananları şöyle anlattı:

"SİZ BÖYLE YAPTIKÇA NE GÜZEL, BİZ DE ORTALIĞIN A…K…"

“Galatasaray meydanında olan bitenleri izlerken polisler yanımıza gelip bizi aramak istediler. Biz kabul etmeyince gaz maskesi olup olmadığını, varsa bizi gözaltına alacaklarını söylediler. Ben de eğer gaz maskesi taşımak suç ise buyurun alın dedim. Daha sonra çantalarımızı aradılar ve gaz maskesi bulamadılar. Ben de beni gözaltına almak istiyorlarsa gaz maskesine gerek olmadığını, kolumda Haziran direnişinin başlayış tarihinin dövmesi olduğunu belirttiğimde, aralarından biri, ‘Zavallısınız’ diyerek dalga geçti. Ali İsmail Korkmaz’ı hatırlatarak kimsenin ölmesini istemediğimizi söyleyince ise, üniformasının omuzunda özel tim yazan rütbeli bir polis ‘İyi ki ölmüş, canıma minnet. Siz böyle yaptıkça ne güzel biz de ortalığın a…k…’ dedi. Çatışmalar sırasında evime gitmeyi düşünürken bu diyalog ve bu zihniyet karşısında sabaha kadar orada durmaya karar verdim.”