Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen ve açlık grevinin 76. gününde tutuklanan Semih Özakça'ya destek için basın açıklamasına polis müdahale etti.

Basın açıklaması yapılmasına izin vermeyen güvenlik güçleri, Semih Özakça'nın annesi, eşi ve diğer protestocuları yerde sürükledi.

Diken'in aktardığına göre, CHP İstanbul milletvekilleri Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel, Semih Özakça'nın dokuz gündür açlık grevindeki annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça, KHK'yla ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık ve Acun Karadağ, açlık grevlerinin 84'üncü gününe giren Özakça ve Gülmen'e destek olmak ve İnsan Hakları Anıtı etrafındaki ablukayı protesto etmek için basın açıklaması yapmak istedi.

Polis açıklamaya izin vermezken Özakça'nın annesi, eşi ve diğer protestocuları yerlerde sürükleyerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Yüksel Caddesi'nden Karanfil Caddesi'ne sürüklenen eylemcileri kurtarmak isteyen milletvekili Ali Şeker'le polisler arasında arbede çıktı. Yüksel Caddesi polis tarafından kapatılırken, grup daha sonra Karanfil Caddesi'nde kısa bir açıklama yaptı.

'CEZAEVİNDEKİ DOKTORLARI KABUL ETMİYORLAR'

Gülmen ve Özakça ile dün cezaevinde görüştüğünü belirten Şeker, "Sağlık durumları kötüye gidiyor. Cezaevinin doktorlarını kabul etmiyorlar, sadece Ankara Tabipler Odası (ATO) veya Türk Tabipler Birliği'nden (TTB) gelecek bir doktor heyetini kabul edeceklerini belirttiler" dedi.

Yüksel Caddesi ve etrafındaki ablukaya ilişkin de konuşan Şeker şunları söyledi: "Bu yaşananlar AKP'nin ülkeyi OHAL ile getirdiği son noktadır, herkesi AKP'lileştirme operasyonunun bir parçasıdır. Tüm memurları AKP'lileştirmek istiyorlar, kabul edilemez."