Şırnak'ın Cizre ilçesinin Yafes Mahallesi'nde dün akşam saat 22.30 sularında çevre yolundan geçen akrep tipi zırhlı araçlara çocukların taş atması üzerine polis mahalleye rastgele gaz bombası attı. Atılan gaz bombalarından birçoğu 6 ailenin birlikte yaşadığı, Kayaalp ailesinin iki katlı evinin penceresinden içeri girdi. Evde bulunan ve aralarında hamile iki kadının, çok sayıda çocuk, yaşlı, genç ve hastanın bulunduğu toplamda 28 kişi gazdan zehirlendi.

EVİN İÇİNE 6 GAZ BOMBASI ATILDI

Zehirlenen 28 kişi çevredeki yurttaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi acil servise kaldırıldı. Nefes almada güçlük çeken yurttaşlara burada oksijen verildi. Zehirlenen yurttaşlardan Kerem Kayaalp, iki katlı evde altı ailenin kaldığını belirterek, "Bizim evimize 6 gaz bombası atıldı. Evde bulunan 28 kişi zehirlendi. Hepsi kustu. Çok zor anlar yaşadık. Bize bunu yaşatmaya hakları yoktur. Bize tam anlamıyla bir zulüm yapılıyor. Çocuklarımız uyurken, gaz bombalarının içeri girmesiyle uyandılar. Evimiz duman içinde kaldı. Evde yangın çıksaydı hepimiz ölebilirdik" dedi.

'EVİN ETRAFINDA HİÇBİR OLAY YAŞANMAMIŞTI'

Evlerinin etrafında akşam itibariyle hiçbir olayın yaşanmadığına dikkat çeken Kayaalp, polisin keyfi bir biçimde rastgele mahalleye gaz bombası attığını belirtti. Zehirlenenler arasında 2 yaşından 50 yaşına kadar insanların olduğunu anlatan Kayaalp, iki hamile kadının olduğunu ve onların çocuklarının tehlikeye girdiğini ve bu durumdan şikâyetçi olduğunu söyledi. Evine atılan gazlardan dolayı fenalık geçiren Bahar Kayaalp ise, hiçbir şeyden haberlerinin olmadığını ve aniden pencerelerden ve balkonlarından içeriye gaz bombalarının girip içerde patladığını ifade etti. Evde can pazarının yaşandığını ifade eden Kayaalp, "O saatlerde çok sayıda misafirimiz de vardı. Akrabalarımız bize gelmişti. Hepimiz atılan gaz bombalarından dolayı zehirlendik. Nasıl olduğunu ve hastaneye nasıl getirildiğimizi bilmiyorum. Bizlere bunları yapan zihniyeti lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

Gaz bombasından etkilenerek fenalık geçiren ve hastaneye kaldırılanların isimleri şöyle: Kıymet, Gülizar, Mehmet, Kudret, Meryem, Mervan, Yasemin, Ayşe, Mehmet Salih, Aslıhan, Şemsihan, Fadıl, Yakup, Yunus, Helin, Evin, Fırat, Doğan, Yusuf, Esmer, Ali, Menica, Emrullah, Bahar, Halit, Mustafa, Berivan ve Kerem Kayaalp.

Hastaneye kaldırılan yurttaşlar gece geç saatlerde taburcu edildi. (ozgurgundem)