İstanbul Gazi Mahallesi’nde Suriye’deki Alevi katliamını protesto etmek için düzenlenen eyleme polis saldırdı. Saldırı sırasında olay yerinde bulunan 2 yaşındaki D.M., bir Akrep’ten atılan gaz bombası ile başından vuruldu

Gazi Mahallesi’nde, Kızılbaş Gençlik tarafından Suriye’deki Alevi katliamını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe polis saldırınca İsmet Paşa Caddesi gaza boğuldu.

Bu sırada caddede 2 yaşında çocuğu D.M. ile bulunan baba Mehmet Müslim, çocuğunu gazdan korumak için kucağına alıp bir kafeye sığındı. Etraftaki gazın bir süre sonra dağılmasının ardından Müslim çocuğunu alarak hızla caddeden uzaklaşmak istedi.

Ancak tam bu sırada karşı yönden gelen Akrep adı verilen zırhlı araçta bulunan polisin gaz bombası atması sonucu 2 yaşındaki D. M. Müslim başından yaralandı. Başında yarık oluşan D.M. Özel Gazi Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan sonra Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen D.M.S.’nin sabah saatlerinde taburcu olduğu öğrenildi.

Beyninde herhangi bir hasar olmayan ancak başında yarık oluşan D.M.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildiği ancak konuşamadığı belirtildi. (DİHA)