Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki şehir mezarlığında PKK'lilere ait 3 mezar dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi.

Doğubayazıt şehir mezarlığında PKK'lilere ait 3 mezarın taşlarının dün gece tahrip edildiğini öğrenen Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü eş başkanları Cemil Rızaoğulları ve Fatma Okçu ile bazı STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup mezarları ziyaret ederek saldırıyı kınadı. 

Radikal'de yer alan habere göre, mezarlıkta konuşan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAYD-DER) Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt, saldırıyı kınadı.

Bozkurt, "Bizler arkadaşlarımızın mezarlıklarını onaracağız. Kimse, 'biz yaptık halk sessiz kaldı' sanmasın. Bizler buradayız evlatlarımızın yanındayız. Bizler şehitlerimize sahip çıkacağız. Bugün rahat nefes alıyorsak, şehitlerimizin sayesinde, mücadelelerinin sayesinde, Başkan Apo'nun sayesindedir" diye konuştu.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz da saldırıyı kınadı.

Korkmaz, "Mezarlıklar bütün halkların en kutsal yerleridir. Bizim halkımız için de Kürt halkı için de mücadelemiz için de kutsaldır. Bu zavallı zihniyetin ürününe boyun eğmeyeceğiz" dedi.

BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Cemil Rızaoğulları ise, saldırılarda Doğubayazıt'ın seçilmesinin manidar olduğunu ifade ederek, "Parti binamız ardından şimdi de mezarlığa saldırı oldu. Bu tür saldırılar asla bizi yıldıramaz" diye konuştu.