PKK tarafından yapılan açıklamada, Hüseyin Aygün'ün siyasi tavrı dolayısıyla yapılan "yoğun şikâyetler" üzerine "gözaltına" alındığı belirtildi. Hüseyin Aygün'ün Türkiye'de devletin "Dersim'e ve Dersim halkına" yönelik yürüttüğü politikalara ve ayrıca "Dersim'de geliştirilmek istenen barajlara" dikkat çekmek ve kendisinin bu politikaların hizmetine girmemesi gerekliliğini hatırlatmak amacıyla gözaltına alındığıbelirtilerek, "Gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanması ardından Hüseyin Aygün kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaktır" dedi. 

MÜTEAHHİT SERBEST BIRAKILMIŞ
Tunceli'de bazı askeri karakolların yapım ve onarım işlerini yapan Adem Ekelek, bugün öğle saatlerinde serbest kaldıktan sonra yakınlardaki bir köye giderek yardım istedi. Köylülerde jandarma ve Tunceli'deki yakınlarını telefonla arayarak "PKK'nın kaçırdığı kişi serbest bırakıldı" diyerek bilgi verdi.

Köylülerin verdiği bilgi Tunceli'de Milletvekili Hüseyin Aygün serbest bırakıldı şeklinde yorumlandı. Yapılan araştırmalarının ardından serbest bırakılan kişinin Aygün değil, müteahhit Adem Ekelek olduğu ortaya çıktı. Ekelek'in jandarma karakoluna götürülerek ifadesinin alındığı öğrenildi.

PKK: OPERASYONLAR DURDURULSUN
Açıklamada ayrıca bu olaydan sonra güvenlik güçleri tarafından Ovacık ilçesine bağlı Sal Vadisi, Veng ile Turnuva alanlarına yönelik olarak bir operasyon başlatıldığı belirtilerek operasyonların durdurulması istendi.