KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, yaptıkları yönetim toplantısında önümüzdeki dönemin mücadelesine ilişkin önemli kararlara ulaştıklarını belirterek, ‘’Birkaç gün içinde kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız. Yeni bir süreç başlatılacaktır. Bunun startı da Şubat ayında verilecektir” dedi.

ANF’nin haberine göre yeni süreçle ilgili ipuçları da veren Karayılan, Kemal Burkay, İbrahim Güçlü gibi son dönemde devlet yanlısı açıklamalar ve girişimler içinde yer aldığını söylediği Kürt siyasetçilere yönelik sert mesajlar verdi. İşbirlikçilikte sınır tanımayan bazı kişilerin ajan faaliyeti yürüttüğünü ve devleti akladığını iddia eden Karayılan “Bu kişileri halkımız tanıyor, ajan faaliyetleri sonuç alamaz” şeklinde konuştu.

Öcalan’ın görüşe çıkmama kararından önce bir yönetim toplantısı gerçekleştirdiklerini bildiren Karayılan, toplantının önümüzdeki yılın mücadelesine ilişkin somutlaştırdığı ve karar altına aldığı çok önemli bir çerçeve olduğunu söyledi. Özellikle Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü konusuna yoğunlaşacakları mesajını verdi. Öcalan’ın yakalandığı 15 Şubat tarihinde bir start verileceğini, cezaevlerinde ve dışarıda daha kapsamlı açlık grevleri ve eylemler örgütleyeceklerini ifade etti.

Roj tv’nin kapatılmasını protesto eden ve bunu Kürt halkının sesinin susturulması olarak niteleyen Karayılan, bunun nafile bir çaba olduğunu, çağımızda bunun önüne geçilemeyeceğini ve başka olanakları devreye sokacaklarını söyledi.

Karayılan, yeni süreçle ilgili kapsamlı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.