Türkiye'deki cezaevlerinde bulunan PKK ve PAJK'lı tutuklular, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ailesi, avukatları ve heyetle görüştürülmeyerek tecrit altında tutulmasına, son dönemki savaş politikalarına tepki gösterdi. Siyasi mahpuslar, Mürşitpınar sınırında bekletilen YPG'lilerin cenazeleri için açlık grevine başlayacaklarını duyururken, "Her türlü eyleme hazırız" uyarısında da bulundu.

ANF'de yer alan habere göre, siyasi tutuklular adına Deniz Kaya tarafından yapılan yazılı açıklama özetle şöyle:  

'HER TÜRLÜ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMEYE HAZIRIZ'

"PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak Kobane katliamı için 14 Temmuz 2015 tarihinde başlattığımız yazımsal eylemliliğimizi bundan sonra da yürütülen askeri ve siyasi operasyonlar, halkımız üzerindeki saldırılar ve bunun merkezinde derinleştirilen tecrit politikasına karşı sürdüreceğiz. 15 Ağustos 2015 tarihinden itibaren bir ay boyunca yukarıda belirttiğimiz esaslar temelinde ve taleplerle PKK ve PAJK'lı tutsakların bulunduğu tüm alanlarda her hafta oda oda BM'ye, AB, CPT, PDK (KDP) temsilciliğine yazarak halklarımızın sesi olma çabasında olacağız. PKK-PAJK'lı tutsaklar olarak, Önderliğimiz için, halkımız için, direniş mevzilerinde gece gündüz savaşan yoldaşlarımız için her türlü eylemi gerçekleştirmeye hazır olduğumuz belirtiyor, direnenleri selamlıyoruz."

CENAZELER İÇİN SÜRESİZ DÖNÜŞÜMSÜZ AÇLIK GREVİ

Deniz Kaya ayrıca, 6 YPG'linin El Nusra'ya teslim edilmesiyle de savaş suçu işlendiğini belirterek, Mürşit Pınar Sınır Kapısı'nda cenazelerin bekletilmesine de tepki gösterdi. Kaya, "Mürşit Pınar Sınır Kapısı'nda esir alınan cenazeler ailelere verilinceye kadar süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemine 15 Ağustos'tan itibaren  başlayacağımızı duyuruyoruz," dedi.