PKK'nin askeri kanadı HPG (Hêzên Parastina Gel: Halk Savunma Güçleri) Diyarbakır Valiliğinin, Lice ilçesinde ele geçirilen uyuşturucunun PKK’ye ait olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Hareketimiz üzerine yıkılmaya çalışılan uyuşturucu ticareti suçlamaları tümüyle yalan olup bu ticaret bizzat bölgedeki askeri komutanlar ve emniyet yetkililerinin onayı ve bilgisi dahilinde yapılmaktadır” iddiasında bulundu.

“14 Aralık günü Lice ve çevre köylerinde jandarma tarafından yapılan operasyonlarda 21 ton uyuşturucu madde ele geçirildiği iddia edilmiştir” denilen HPG açıklamasında iddia edilen uyuşturucu maddelerle bağlantılarının olmadığı savunuldu.

Uyuşturucu ve ticaretiyle ilişkilenmek bir yana, bu tür faaliyetler ve faaliyet sahipleriyle sürekli mücadele içinde bulunduklarını savunan HPG, “bu ticaret bizzat bölgedeki askeri komutanlar ve emniyet yetkililerinin onayı ve bilgisi dahilinde yapılmaktadır” iddiasında bulundu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesindeki 4 köyde gerçekleştirilen operasyonda 21 ton esrar ele geçirildiğini kaydederek, bunun Diyarbakır'da bugüne kadar ele geçirilen en yüksek uyuşturucu miktarı olduğunu söylemişti.

Vali Toprak, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerini 40 milyon lira olarak açıklarken, PKK’nin finans desteğine darbe vurulduğunu iddia etmişti.