PKK'liler, Siirt'teki baraj şantiyesinde bulunan iş makinelerini yaktıktan sonra dört işçiyi kaçırdı. Olayın ardından operasyon başlatıldı.

Siirt'e 20 kilometre mesafedeki Şirvan ilçesi yolu üzerindeki Tavan mevkiinde bulunan özel bir şirkete ait baraj şantiyesi dün (8 Eylül) akşam saat 20:30 sıralarında PKK'li bir gurup tarafından basıldı.

Şantiyede bulunan yaklaşık 60 işçi bir araya toplandı ve cep telefonları alındı, kimlik kontrolü yapıldı. Uzun süren propaganda konuşmalarının ardından 10 adet iş makinesi ve araçları yakıldı. Daha sonra sekiz işçiyi yanlarına alan PKK'liler dağlık alana kaçtı. Yürümekte zorlanan dört işçi yolda serbest bırakıldı.

Kaçırılan dört işçinin kimlikleri henüz açıklanmadı. PKK'nin Temmuz ayından itibaren kaçırdığı, üç asker, bir sağlık teknisyeni, bir kaymakam adayı, üç işçi ve bir şoför, sonrasında kaçırılan dört korucuyla birlikte sayı 13 olmuştu. Dört şantiye işçisinin de kaçırılmasıyla bu sayı 17'ye yükseldi.

Daha önce kaçırılan dokuz kişiyle ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şube Başkanı Hasan Ceylan, 6 Eylül'de açıklama yaparak PKK'nin kaçırdıklarını serbest bırakması için ikinci bir heyet oluşturacaklarını açıkladı.

İlk heyet, 9 Ağustos'ta kaçırılan iki asker ve bir sağlık teknisyenin serbest bırakılması amacıyla Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İHD, Barış Meclisi ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sanatçı Ferhat Tunç tarafından oluşturulmuştu. Kaçırılanların serbest bırakılması için yapılan çağrılara resmi bir yanıt gelmedi.

PKK’nin geçtiğimiz günlerde Tunceli’de halı sahada maç yapan polislere yönelik saldırısında bir polis eşi de hayatını kaybetmişti.