AKP hükümetinin, PKK gerillalarının gömülü olduğu mezarların imha edilmesi için talimat verdiği iddia edildi.

Gület Yılmaz'ın Taraf'ta yer alan haberine göre İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün imzasını taşıyan ve 'gizli' ibaresiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki bazı illerin valilerine gönderildiği iddia edilen talimatta, PKK’lilere ait 14 mezarın imha edilmesi gerektiği kaydedildi.

Taraf'ın haberine göre talimatta, "Detaylı bir operasyon yapılarak terör örgütü mezarlıkları ve müştemilatlarının yıkılmasının sağlanması ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bilgi verilmesi" ifadesi yer aldı.

İDDİA MECLİSE TAŞINDI


Anamuhalefet partisi CHP ise bu iddiayı Meclis’e taşıdı. Özellikle etrafında mayın bulunan ve bu şekilde korunduğu ifade edilen mezarların imhasının hem bölge halkında infial yaratabileceğine hem de güvenlik güçlerinin zaiyat vermesine neden olabileceğine dikkat çekildi.

İktidarın Doğu ve Güneydoğu’da kaos çıkarmayı planladığını söyleyen CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, "Uzun süredir varlığı bilinen bu mezarların imhası sırasında bölge halkında oluşabilecek infialin, bölgede devam eden karışıklıkta yeni bir kaosun oluşmasına neden olabileceğini" belirtti.

Çözüm sürecinde bölgede PKK’li cenazelerinin defnedilmesi için mezarlıklar oluşturulduğu bilgisinin basına yansıdığını ifade eden Niyazi Nefi Kara, İçişleri Bakanı’na mezarların imhasına dair talimatını sordu.