Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, PKK'nin silahlı mücadeleyi bırakarak, sorunun çözümü için siyaset ve diyalogu tercih etmesini istedi.

 

Federe Kürdistan’ın Erbil Kenti'nde gerçekleştirilen 'Mahabat Kürt Cumhuriyeti Anma Konferansı'nda, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 3 yıldır yapılması konuşulan ancak sürekli ertelenen 'Kürt Ulusal Konferansı'nı gündeme getirdi.

 

Barzani, konferansın yapılması için PKK'nin iyi niyet gösterip silahlı mücadeleyi durdurması ve sorunun çözümü için artık siyaset ve diyalogu tercih ettiğini göstermesi gerektiğini söyledi.

 

BDP Eş Başkanı Demirtaş da, konferansın hayati önemde olduğunu ve artık ertelenmemesi gerektiğini savundu.

 

Konferansta konuşan Barzani, Kürdistan'ın dört parçasından davetlilerin katılımı ile Mahabat Cumhuriyeti Anma Konferansı yapılabiliyorsa, Kürt Ulusal Konferansı'nın da bu yıl yapılabileceğini söyledi.

 

Barzani şöyle konuştu: "Eğer PKK'nin iyi niyet gösterip savaşı durdurarak barış için siyaset yapma ihtimali varsa, Kürdistan Ulusal Konferansı yapılabilir. Bu konferansta, Kürtler dünyaya ve komşu devletlere çalışmalarını siyaset ve diyalog üzerine kurduklarını söyleyecek ve PKK de silahlı mücadeleyi bırakacak" dedi. (ntvmsnbc)